O nouă ţară a introdus legea care obligă supermarket-urile să doneze produsele nevândute

Italia este pe cale să devină cel de-al doilea stat din Europa care introduce o lege pentru a combate risipa de mâncare, o problemă estimată la peste 12 miliarde de dolari anual, încurajând astfel actul de donaţie, scrie Business Magazin.

O nouă ţară a introdus legea care obligă supermarket-urile să doneze produsele nevândute

În contrast cu legea din Franţa, care acordă amenzi de până la 75.000 de euro supermarket-urilor care nu donează produsele alimentare nevândute, Italia a adoptat o strategie de încurajare a actului de donaţie.

Până în prezent, companiile care doreau să doneze astfel de produse trebuiau să completeze zeci de formulare, transformând practic procesul într-un coşmar birocratic. Noua lege stipulează că aceste companii vor completa doar o declaraţie lunară în care specifică cantitatea donată.

Începând cu luna februarie, supermarketurile din Franţa au fost obligate prin lege să doneze alimentele nevândute. Pentru a descuraja oamenii să caute prin gunoaie, unele supermarketuri obişnuiau să toarne înălbitor pe alimentele aruncate sau să le pună în depozite încuiate, însă noua lege, adoptată în Franţa, interzice acest lucru.

Potrivit Business Magazin, noile prevederi se aplică oricărui supermarket de 400 de metri pătraţi sau mai mult. În cazul în care companiile nu respectă legea, acestea pot primi amenzi de până la 3750 de euro.

"Cel mai important lucru, pentru că supermarketurile vor fi obligate să semneze un acord de donaţie cu organizaţiile de caritate, este că vom putea să îmbunătăţim calitatea şi diversitatea alimentelor pe care le primim şi le distribuim", a declarat Jacques Bailey de la Banques Alimentaires, o reţea de bănci de alimente.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
LEGI ,
ALIMENTE ,
DONAŢII
COMENTARII
  • dan 17 mar 2016

    am vrut sa donez un aparat pentru dializa la marie curie pentru copii cu insuficienta renala si nu s-a putut.doctora mihaiela balgradeam sefa sectiei nu mi-a facilitat acest lucru!!! copilul meu era internat acolo la sectia ati iar datorita lipsei acestui aparat a murit !!! acest doctor criminal inca…

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Ce părea doar un zvon a devenit realitate. Anunţul neaşteptat facut de Gabriela Firea în direct