O nouă tranzacţie pe piaţa bancară: Valer Blidar a vândut pachetul majoritar de acţiuni de la Banca Feroviară

  • Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane, a anunţat vânzarea pachetului majoritar de acţiuni pe care îl deţinea la Banca Feroviară către Olimpiu Bălaş.
  • Acesta este un antreprenor din IT care deţine grupul New Business Dimensions.
  • Ceilalţi acţionari ai băncii sunt Tristar SRL, cu 23%, şi Atelierele CFR Griviţa cu 9,5%.
879 afișări
Imaginea articolului O nouă tranzacţie pe piaţa bancară: Valer Blidar a vândut pachetul majoritar de acţiuni de la Banca Feroviară

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane, a anunţat vânzarea pachetului majoritar de acţiuni pe care îl deţinea la Banca Feroviară către Olimpiu Bălaş, un antreprenor din IT care deţine grupul New Business Dimensions.

”În ultimii doi ani am fost în discuţii cu mulţi investitori interesaţi de achiziţia băncii şi am analizat cu atenţie strategiile acestora. Cei doi investitori locali cooptaţi în acţionariat deţin o expertiză solidă în zona de fintech şi am credinţa că împreună vom transforma Banca Feroviară într-o bancă modernă şi inovatoare, capabilă să deservească afacerile locale”, a declarat Valer Blidar.

În declaraţia oficială, Olimpiu Bălaş a spus: Achiziţia unui pachet de acţiuni la Banca Feroviară este o decizie strategică prin care dorim să introducem un portofoliu de soluţii digitale, moderne, IMM-urilor din România. Deţinem soluţii de digitalizare aferente activităţilor băncii şi avem încredere in adopţia soluţiilor tehnice de către clienţi.

Ceilalţi acţionari ai băncii sunt Tristar SRL, cu 23%, şi Atelierele CFR Griviţa cu 9,5%.

Tranzacţia a primit aprobarea BNR.

Olimpiu Bălaş a cumpărat 63% din bancă, respectiv pachetul de acţiuni deţinut anterior de Valer Blidar.

Banca Feroviară a fost lansată în 2009 de către Valer Blidar, supranumit ”regele vagoanelor” din România, având în vedere că principalul lui business este legat de construcţia de vagoane şi tramvaie la Arad.

Olimpiu Bălaş deţine New Business Dimensions, producător software care propune soluţii de business inteligence instituţiilor financiare din România.

Banca Comercială Feroviară avea la finele anului trecut active totale de 463 milioane lei şi o cotă de piaţă de 0,09%, în scădere faţă de 0,12% în 2018. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici