O zonă cu turism dezvoltat ar putea avea conducte de alimentare cu gaze naturale. HG, adoptată în acest sens

  • Proiectul de investiţii „Conductă de transport gaze naturale pe direcţia Sighetu Marmaţiei - Vişeu de Sus – Borşa” a fost declarat proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.
  • Zona Maramureş este o zonă axată pe turism, care beneficiază de locuri de cazare în hoteluri de 2, 3 şi 4 stele, precum şi o variată reţea de pensiuni turistice şi agroturistice
1705 afișări
Imaginea articolului O zonă cu turism dezvoltat ar putea avea conducte de alimentare cu gaze naturale. HG, adoptată în acest sens

Zona Maramureş ar putea avea conducte de alimentare cu gaze naturale. HG, adoptată în acest sens

În cadrul şedinţei de Guvern de miercuri a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care proiectul de investiţii „Conductă de transport gaze naturale pe direcţia Sighetu Marmaţiei - Vişeu de Sus – Borşa” a fost declarat proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

Conform unui comunicat al Ministerului Economiei, în prezent în zona Maramureş nu există conducte de alimentare cu gaze naturale. Pentru încălzirea locuinţelor, a spaţiilor comerciale şi a obiectivelor socio-culturale se folosesc lemne de foc, cărbuni şi gaze lichefiate.

Zona Maramureş este o zonă axată pe turism, care beneficiază de locuri de cazare în hoteluri de 2, 3 şi 4 stele, precum şi o variată reţea de pensiuni turistice şi agroturistice, baze de tratament şi săli de sport pentru medicina recuperatorie. Astfel, alimentarea cu gaze naturale în această zonă este un obiectiv esenţial, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a locuitorilor, cât şi în scopul îndeplinirii criteriilor pentru atingerea standardelor europene de viaţă. Asigurarea tuturor utilităţilor în mediul rural, va duce la atragerea de noi investitori, crearea de noi locuri de muncă şi în consecinţă dezvoltarea economico - socială a judeţului.

„Prin realizarea conductei Sighetu Marmaţiei – Vişeul de Sus – Borşa, se creează premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de Nord – Vest a ţării (zona de consum Maramureş), cu sistemul de transport gaze naturale din partea de Nord – Est (zona de consum Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei), în consecinţă se asigură alimentarea cu gaze pentru fiecare zonă din două direcţii. Conducta Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei este un alt obiectiv declarart de importanţă naţională, aflat în curs de realizare în cadrul Transgaz, iar prin realizarea unei conducte pe direcţia Borşa – Vatra Dornei se va asigura alimentarea cu gaze pentru zonele aferente din 2 direcţii şi echilibrarea sistemului national de transport gaze naturale”, precizează Ministerul Economiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici