O1 Group din Rusia vrea 15% din Immofinanz, tranzacţie de peste 400 milioane de euro

O1 Group Limited, controlat de oligarhul rus Boris Mints, care anul trecut a preluat 16% din compania CA Immo din Austria, vrea să achiziţioneze 15% din compania austriacă Immofinanz, unul dintre cei mai importanţi investitori imobiliari din România, tranzacţie de peste 400 milioane de euro.

159 afișări
Imaginea articolului O1 Group din Rusia vrea 15% din Immofinanz, tranzacţie de peste 400 milioane de euro

O1 Group din Rusia vrea 15% din Immofinanz, tranzacţie de peste 400 milioane de euro

"CA Immobilien Anlagen AG şi O1 Group Limited confirmă că iau în considerare o investiţie minoritară în Immofinanz, ceea ce ar include o ofertă de preluare a 15% din Immofinanz la un preţ la care este tranzacţionată în prezent o acţiune a companiei (acţiunile Immofinanz au fost tranzacţionate pe 24 februarie la Bursa de la Viena la un preţ 2,51 euro pe acţiune, ceea ce reprezintă o creştere cu 15% faţă de media ultimelor 2 luni)", se arată într-un comunicat al CA Immo.

În condiţiile în care Immofinanz are o capitalizare de 2,7 miliarde de euro, O1 Group ar urma să plătească pentru cele 15% din titluri peste 400 milioane de euro.

CA Immo deţine în Bucureşti un portofoliu de birouri de peste 100.000 de metri pătraţi, iar Immofinanz este cel mai mare proprietar de birouri, clădirile deţinute cumulând peste 200.000 de metri pătraţi. În aceste condiţii, cele două companii deţin 15% din stocul de birouri din Bucureşti estimat la 2,16 milioane de metri pătraţi.

Immofinanz deţine în România şi centrele comerciale Polus Cluj, Maritimo Constanţa, Piteşti Mall şi Gold Plaza Baia Mare, precum şi dezvoltatorul rezidenţial Adama şi un portofoliu de 300 de hectare de terenuri. În total, grupul deţine în România 82 de proprietăţi (15 investiţii finalizate, 2 în curs de dezvoltare şi 55 de proiecte în curs de analiză), cu o valoare de 957,5 milioane de euro (658,4 milioane de euro - investiţiile finalizate, 41 milioane de euro - proiecte în curs de dezvoltare şi 258,1 milioane - proiecte în curs de analiză).

O1 este un grup activ în sectoare precum real estate, industrie şi finanţe, fiind acţionar majoritar al companiei O1 Properties, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din Moscova, cu un portofoliu de circa 500.000 de metri pătraţi, potrivit datelor companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici