Obama s-a sfătuit cu Buffett în privinţa locurilor de muncă şi stimularea economiei

Preşedintele american Barack Obama s-a întâlnit cu miliardarul Warren Buffett pentru a discuta despre crearea de locuri de muncă şi stimularea creşterii economice, transmite Bloomberg.

179 afișări
Imaginea articolului Obama s-a sfătuit cu Buffett în privinţa locurilor de muncă şi stimularea economiei

Miliardarul Warren Buffett (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele a discutat cu Buffett despre perspectivele generale ale economiei şi reacţia faţă de factorii negativi din ultimele câteva luni", a declarat Josh Earnest, purtător de cuvânt al administraţiei prezidenţiale.

El a arătat că cei doi au vorbit despre unele posibile măsuri care ar stimula investiţiile şi ar accelera creşterea economică, dar şi despre soluţii pe termen lung destinate reducerii deficitului bugetar.

Obama s-a întâlnit luni cu Buffett, preşedinte şi director general al companiei de investiţii Berckshire Hathaway, care a fost un consilier neoficial al preşedintelui, a precizat Earnest.

Preşedintele a discutat totodată cu directorul general al Ford Motor, Alan Mulally, în legătură cu evoluţiile din sectorul auto şi industrie.

Obama intenţionează să susţină un discurs pe teme economice la scurt timp după sărbătoarea Zilei Muncii din Statele Unite, de pe 5 septembrie.

Pe lângă măsuri de reducere a deficitului bugetar, Obama analizează acţiuni de stimulare rapidă a pieţei muncii, inclusiv un program de cheltuieli în domeniul infrastructurii, facilităţi fiscale pentru angajări şi programe de recalificare.

Măsurile de stimulare care vor necesita cheltuieli guvernamentale suplimentare vor fi probabil respinse de republicanii din Congres, care controlează Camera Reprezentanţilor.

Una dintre ideile cre au atras interesul consilierilor prezidenţiali este un program din statul Georgia, prin care şomerii care lucrează de probă la un angajator continuă să primească ajutorul de şomaj.

Firma respectivă nu suportă niciun fel de cost, iar la sfârşitul perioadei de opt săptămâni este liberă să facă sau nu angajarea.

Preşedintele a declarat anterior că vrea ca Congresul să aprobe un program de majorare a cheltuielilor pentru proiecte de infrastructură, precum construcţia de drumuri, astfel încât să crească angajările în sectorul construcţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici