Obama: SUA ar putea intra într-o nouă criză financiară

Preşedintele american Barack Obama a avertizat, marţi, că un eşec al negocierilor din Congres referitoare la majorarea plafonului datoriilor Statelor Unite, care au atins limita maximă legală, ar putea pune în pericol redresarea economică şi să declanşeze o nouă criză financiară.

1858 afișări
Imaginea articolului Obama: SUA ar putea intra într-o nouă criză financiară

Obama: SUA ar putea intra într-o nouă criză financiară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am putea asista la o revenire a crizei financiare, dacă ne jucăm prea aproape de linie", a afirmat Obama la postul de televiziune NBC.

El a spus însă că are încredere în republicanii care afirmă că vor să evite o astfel de situaţie şi se aşteaptă la un acord prin care limita de îndatorare să fie majorată semnificativ.

"Vom munci intens luna viitoare şi mă aştept să ajungem la un acord. Este ceea ce vor americanii", a arătat preşedintele.

Datoria publică americană a atins plafonul maxim în luna mai, iar guvernul nu poate să depăşească limita de 14.294 miliarde de dolari.

Trezoreria SUA a cerut Congresului încă din ianuarie să majoreze plafonul, iar din luna mai a luat o serie de măsuri excepţionale, pentru a putea să emită în continuare obligaţiuni fără să crească datoriile nete ale statului.

Dacă blocajul nu va fi rezolvat până la 2 august, Statele Unite vor intra în incapacitate de plată a anumitor obligaţiuni care ajung la maturitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici