Obiectivele noului guvern până în 2016

Programul de guvernare prezentat de Guvernul Ponta II păstrează principalele măsuri de reducere a fiscalităţii anunţate de USL înainte de alegeri.

2574 afișări
Imaginea articolului Obiectivele noului guvern până în 2016

Obiectivele noului guvern până în 2016: Reducerea TVA la 19%, cota progresivă 8-12-16%, reducerea CAS cu 5 puncte şi TVA de 9% la alimente (Imagine: Shutterstock)

Printre obiectivele stabilite până în 2016 figurează reducerea TVA la 19%, cota progresivă 8-12-16%, reducerea CAS cu 5 puncte şi TVA de 9% la alimente.

Potrivit programului de guvernare Ponta II, "în orizontul 2013-2016" TVA va reveni la nivelul de 19%, taxele parafiscale se vor reduce la jumătate, iar"pe parcursul mandatului" va fi introdus impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale: cote de 8%, 12% şi 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

La nivel fiscal se intenţionează şi creşterea deductibilităţii cheltuielilor în cercetare şi dezvoltare de la 20% la 50% şi scutirea de impozitare, pe o perioadă de cinci ani, a dividendelor care vor fi reinvestite în utilaje şi echipamente tehnologice, cercetare-dezvoltare, sub forma majorării capitalului social la societăţile unde sunt acţionari, sau participarea la capitalul social al altor societăţi comerciale şi care conduc la crearea de noi locuri de muncă.

Guvernul Ponta II şi-a propus şi reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori şi reducerea integrală a plăţii CAS datorată de angajatori pentru 1 an de zile, pentru crearea de noi locuri de muncă (cu condiţia menţinerii locului de muncă încă un an).

Executivul anunţă şi că va urmări alinierea la media europeană a redevenţelor încasate de stat ca urmare a concesionării activelor statului.

De asemenea, Guvernul Ponta II doreşte stimularea mediului de afaceri în limite admisibile pentru stabilitatea macroeconomică, prin simplificarea procedurilor şi debirocratizarea pentru micii întreprinzatori.

Programul de guvernare promite şi reducerea cheltuielilor cu birocraţia şi fiscalitatea, prin desfiinţarea unor tarife, avize, autorizaţii şi prin simplificarea cadrului legislativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici