OCDE cere reguli bugetare mai relaxate în Uniunea Europeană, pentru susţinerea creşterii economice

Uniunea Europeană (UE) ar trebui să excludă investiţiile publice de la calcularea deficitelor bugetare, iar zona euro să emită obligaţiuni comune, pentru a susţine creşterea, a declarat un înalt oficial al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

158 afișări
Imaginea articolului OCDE cere reguli bugetare mai relaxate în Uniunea Europeană, pentru susţinerea creşterii economice

OCDE cere reguli bugetare mai relaxate în Uniunea Europeană, pentru susţinerea creşterii economice (Imagine: Shutterstock)

Pactul fiscal, convenit de statele UE pentru controlul finanţelor, nu ar trebui renegociat, a afirmat economistul şef al OCDE, Pier Carlo Padoan, pentru cotidianul italian La Stampa, adăugând că este în favoarea unor reguli noi referitoare la calcularea deficitelor bugetare.

"Cheltuielile pentru investiţii ar trebui excluse de la calcularea deficitelor. Ar trebui introduse şi euro-obligaţiuni", a spus el.

Guvernul Italiei susţine atât excluderea investiţiilor de la calculul deficitelor, precum şi emiterea de obligaţiuni în numele celor 17 state ale zonei euro.

La ambele propuneri s-a opus, până în prezent, Germania, care afirmă că obligaţiunile comune nu trebuie luate în calcul înaintea unei discipline fiscale mai solide la nivelul uniunii monetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici