Oferta Transelectrica va avea un preţ minim de 14,9 lei/acţiune, cu 12,6% sub cotaţia bursieră

Oferta pentru 15% din acţiunile Transelectrica (TEL) va avea un preţ minim de 14,9 lei/acţiune, cu 12,6% sub cotaţia bursieră de luni, în timp ce cotaţia maximă, de 19,2 lei/titlu, este cu 12,5% peste cea mai recentă valoare de la BVB.

167 afișări
Imaginea articolului Oferta Transelectrica va avea un preţ minim de 14,9 lei/acţiune, cu 12,6% sub cotaţia bursieră

Oferta Transelectrica va avea un preţ minim de 14,9 lei/acţiune, cu 12,6% sub cotaţia bursieră (Imagine:Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Preţul minim cerut de stat se încadrează discountul minim pe care mai mulţi adminstratori de fonduri l-au indicat pentru creşterea şanselor de succes în derularea operaţiunii.

Managerii de fonduri contactaţi luni de MEDIAFAX spun că ar cumpăra acţiuni Transelectrica dacă statul acceptă un preţ cu 10%-15% sub cel de la bursă, având în vedere că profitabilitatea transportatorului de energie este limitată de reglementările ANRE, deşi indicatorii de evaluare sunt în general mai buni faţă de companii de profil.

Cea mai recentă cotaţie bursieră a acţiunilor Transelectrica este de 17,06 lei şi a fost înregistrată în şedinţa bursieră de luni. Titlurile companiei au fost oprite marţi de la tranzacţionare înainte de deschiderea şedinţei, în aşteptarea deciziei Guvernului cu privire la preţurile minim şi maxim la care se va derula oferta.

Oferta Transelectrica va fi lansată miercuri, după ce marţi Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul final. Operaţiunea va dura zece zile lucrătoare, până pe 27 martie.

Preţurile din ofertă au fost aprobate marţi în şedinţa de Guvern, potrivit unor surse oficiale.

Calculat la preţul minim cerut de stat, de 14,9 lei/acţiune, pachetul scos la vânzare este evaluat la 163,8 milioane lei (37,6 milioane euro), iar raportat la cotaţia maximă, de 19,2 lei/acţiune, valoarea este de 211,1 milioane lei (48,4 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici