Oficial BCE: Creşterea din zona euro este prea slabă pentru a crea locuri de muncă

Creşterea economică din zona euro este prea slabă pentru a crea un număr suficient de locuri de muncă, a declarat vineri Benoit Coeure, membru în conducerea Băncii Centrale Europene (BCE), relatează Reuters.

244 afișări
Imaginea articolului Oficial BCE: Creşterea din zona euro este prea slabă pentru a crea locuri de muncă

Oficial BCE: Creşterea din zona euro este prea slabă pentru a crea locuri de muncă (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

”Când inflaţia este scăzută, cea mai bună cale pentru a o aduce la nivelul ţintei BCE de aproape 2% este susţinerea activităţilor economice. În prezent, creşterea economică şi a numărului locurilor de muncă reprezintă precondiţii pentru stabilitatea preţurilor”, a spus Coeure, pentru grupul francez de presă EBRA.

Potrivit datelor publicate marţi de Eurostat, economia zonei euro a crescut cu 0,4% în trimestrul al doilea, faţă de trimestrul precedent, peste estimarea iniţială de 0,3%, susţinută de exporturi şi cheltuielile de consum. Un ritm de creştere similar a fost înregistrat şi la nivelul Uniunii Europene.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului trecut, PIB-ul ajustat la factorii sezonieri a urcat în intervalul aprilie-iunie cu 1,5% în zona euro şi cu 1,9% în UE, după creşteri de 1,2%, respectiv 1,7% în trimestrul precedent.

Banca Centrală Europeană a anticipat săptămâna trecută că redresarea zonei euro va continua, chiar dacă într-un ritm mai lent decât estima inţial, din cauza efectului încetinirii activităţilor economice în China.

Banca prognozează pentru acest an o creştere economică de 1,4% în zona euro, urmată de un avans de 1,8% în 2016. BCE a redus săptămâna trecută estimarea referitoare la inflaţia zonei euro din acest an la numai 0,1%, de la nivelul de 0,3% prognozat în iunie. Pentru 2016, banca se aşteaptă la accelerarea inflaţiei la 1,1%, care este totuşi sub estimarea anterioară, de 1,5%. În 2017, reprezentanţii BCE anticipează o inflaţie de 1,7%, apropiată de aşteptarea iniţială de 1,8%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici