Oficial european: Uniunea Europeană va trece printr-o recesiune anul acesta

Uniunea Europeană va intra în recesiune anul acesta din cauza impactului economic al pandemiei de coronavirus, a declarat, luni, Thierry Bretton, comisarul european pentru piaţă internă, citat de Reuters.

1498 afișări
Imaginea articolului Oficial european: Uniunea Europeană va trece printr-o recesiune anul acesta

Oficial european: Uniunea Europeană va trece printr-o recesiune anul acesta

El a arătat că criza de sănătate din Europa va reduce ritmul de creştere economică cu aproximativ 2%-2,5%, ceea ce înseamnă o recesiune de circa 1% la nivelul întregului bloc comunitar.

"În mod evident, ne aşteptăm la o recesiune în timpul anului 2020. Suntem în război cu virusul. Un război economic", a declarat Breton la postul francez de radio BFM Business.

"Înainte de criză ne aşteptam la o creştere de 1,4% în UE, acum estimăm un impact negativ între 2% şi 2,5%", a spus comisarul european pentru piaţă internă.

Miniştrii de finanţe din Uniunea Europeană urmează să ţină o videoconferinţă luni pentru a coordona răspunsul ţărilor la impactul economic al epidemiei din Europa.

Aceasta este prima declaraţie a unui oficial european care confirmă probabilitatea unei recesiuni în Europa. Vineri, un comunicat al Comisiei Europene arăta că criza generată de coronavirus va duce economia Uniunii Europene şi a zonei euro într-o recesiune adâncă anul acesta.

„Impactul direct prin toate canalele este estimat să reducă creşterea PIB-ului real cu 2,5% în 2020 faţă de situaţia în care nu exista o pandemie", a informat Comisia. „Având în vedere că avansul PIB-ului real era estimat să fie de 1,4% la nivelul UE în 2020, asta înseamnă că (economia) ar putea să scadă cu circa -1% din PIB în 2020, cu o revenire substanţială dar incompletă în 2021", mai spunea Executivul european în comunicatul de vineri.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici