Oficial german: România are o problemă de imagine în Germania, dar fundamentele economice sunt bune

România are o problemă de imagine în Germania, dar fundamentele economice sunt foarte bune, iar punctele slabe, recunoscute de toată lumea, nu reprezintă bariere investiţionale doar pe piaţa românească, a declarat Anne Ruth Herkes, secretar de stat în Ministerul Federal al Economiei şi Tehnologiei.

223 afișări
Imaginea articolului Oficial german: România are o problemă de imagine în Germania, dar fundamentele economice sunt bune

Oficial german: România are o problemă de imagine în Germania, dar fundamentele economice sunt bune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu toţii ştim că România are o problemă de imagine în Germania, dar şi Germania are probleme de imagine în străinătate. Datele fundamentale economice ale României sunt foarte bune, iar competenţa majoră în domeniul industrial este un atuu convingător. Un plus este că România nu a fost tentată să se axeze preponderent pe servicii, renunţând la factorul productiv. Prin apartenenţa la Uniunea Europeană, România a reuşit să-şi creeze un cadru stabil, care oferă o imagine concludentă a căii pe care se va dezvolta România în continuare", a spus oficialul german, la o conferinţă organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană şi Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Ea a evitat să indice care ar fi punctele slabe ale mediului de afaceri din România.

"Cunoaştem limbajul oficial referitor la administraţie lipsită de transparenţă, birocraţie, corupţie şi despre care se ştie că îngreunează puternic procesul investiţional. România nu este singura locaţie unde există bariere investiţionale. Este nevoie de transparenţă, condiţii investiţionale sigure, proceduri de licitaţii transparente, fără corupţie", a mai spus Herkes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici