Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc: Furnizorii de Internet sunt obligaţi să blocheze accesul jucătorilor la site-urile neautorizate. Ce amenzi riscă cei care fac pariuri

Furnizorii de servicii de internet sunt obligaţi să implementeze lista neagră a site-urilor de jocuri de noroc care pot fi accesate din România, publicată pe site-ul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), fiind blocat deja accesul la site-urile respective de o mare parte dintre provideri. Pe de altă parte, ONJN ar putea înlocui, în unele cazuri, amenzile cu avertismente pentru persoanele care au pariat pe site-uri de jocuri de noroc neautorizate, în funcţie de anumite considerente, chiar şi în cazul celor care au primit deja înştiinţarea de plată.

2272 afișări
Imaginea articolului Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc: Furnizorii de Internet sunt obligaţi să blocheze accesul jucătorilor la site-urile neautorizate. Ce amenzi riscă cei care fac pariuri

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc: Furnizorii de INTERNET sunt obligaţi să BLOCHEZE accesul jucătorilor la site-urile neautorizate

"Vom face o analiză legată de situaţia jucătorilor care au jucat pe site-urile neautorizate. Direcţia de Control din cadrul Oficiului a făcut o selecţie a jucătorilor amendaţi, în funcţie de valorile jucate. Suntem într-o analiză, trebuie să vedem exact măsurile care se vor lua", a declarat joi vicepreşedintele ONJN, Gabriel Gheorghe, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că, din punct de vedere al legislaţiei, nu există anumite praguri stabilite privind sumele pariate pentru stabilirea amenzii, contravenţia fiind aceeaşi pentru sume de 1 leu sau 5.000 de lei.

Oficiul a anunţat recent că va amenda peste 50.000 de persoane care au pariat pe site-uri fără autorizaţie în România, cu sume între 5.000 lei şi 10.000 de lei, urmând să-i notifice oficial în următoarele şase luni că au încălcat legea şi că vor fi sancţionaţi.

"Există o listă neagră a site-urilor de jocuri de noroc care pot fi accesate din România. Furnizorii de servicii de internet sunt obligaţi să implementeze lista neagră şi să blocheze accesul utilizatorilor din România pe site-urile respective", a declarat joi Sebastian Ionescu, şef al Direcţiei de Informatizare din cadrul ONJN, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că mai mulţi furnizori de servicii de internet au confirmat deja implementarea listei, care a devenit funcţională.

În prezent, pe lista neagră a ONJN figurează circa 150 de site-uri, lista fiind actualizată lunar sau mai des.

Organizatorii online de jocuri de noroc cărora li s-a retras autorizaţia sunt obligaţi să returneze banii jucătorilor.

Pe 13 octombrie, ONJN a anulat dreptul de operare al companiilor Hillside Gaming LP şi Hillside Sports LP, care furnizează în comun servicii de jocuri de noroc prin platforma de jocuri accesibilă prin intermediul site-ului bet365.com. Compania a fost atenţionată să nu mai permită jocul persoanelor care accesează site-ul de pe IP-uri de România sau jucătorilor români conform dispoziţiilor legale şi să remită jucătorilor banii existenţi in contul de joc.

Jucătorii au, la rândul lor, 30 de zile la dispoziţie să retragă sumele deţinute in conturile de joc, după care accesul la site-ul bet365.com va fi restricţionat. Persoanele care pariază în continuare pe site-uri neautorizate riscă amenzi între 5.000 lei şi 10.000 lei.

Oficiul a anunţat recent că va amenda peste 50.000 de persoane care au pariat pe site-uri fără autorizaţie în România, cu sume între 5.000 lei şi 10.000 de lei, urmând să-i notifice oficial în următoarele şase luni că au încălcat legea şi că vor fi sancţionaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici