Olli Rehn: Zona euro fie se va dezintegra, fie va ieşi întărită din criză

Criza din zona euro a plasat uniunea monetară într-o poziţie critică din care fie se va dezintegra, fie va ieşi întărită, a declarat, joi, comisarul pentru Afaceri Economice şi Monetare Olli Rehn.

455 afișări
Imaginea articolului Olli Rehn: Zona euro fie se va dezintegra, fie va ieşi întărită din criză

Olli Rehn: Zona euro fie se va dezintegra, fie va ieşi întărită din criză (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Avem în faţa noastră fie dezintegrarea lentă a zonei euro, fie o consolidare semnificativă a uniunii monetare", a afirmat Rehn în faţa presei, la Helsinki.

El a refuzat să comenteze rezultatul mediocru al emisiunii germane de obligaţiuni de miercuri, când trezoreria germană nu a reuşit să plaseze decât titluri de 3,6 miliarde de euro, din oferta de 6 miliarde de euro.

"Nu ne stă în obicei să comentăm zi de zi evoluţiile pieţei", a spus Rehn, care a recunoscut că situaţia este foarte gravă iar criza pornită din Grecia a atins centrul Uniunii Europene.

El a arătat că trebuie luate fără întârziere decizii curajoase şi hotărâte, la viitoarele reuniuni ale liderilor din zona euro şi Uniunea Europeană.

Pentru depăşirea crizei, trebuie stabilizată şi întărită uniunea monetară, dar şi corijarea dezechilibrelor, consideră Rehn.

În lipsa acestor măsuri, nimeni nu va mai vrea obligaţiunile comune propuse pentru zona euro, nici statele europene nici nimeni altcineva, a avertizat comisarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici