Oltchim poate fi inclusă pe lista companiilor cu management privat, alături de Hidroelectrica şi CNH

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) poate fi inclus pe lista companiilor de stat pentru care Guvernul va introduce management privat, alături de Hidroelectrica şi Compania Naţională a Huilei (CNH), a declarat marţi ministrul Economiei, Ion Ariton.

361 afișări
Imaginea articolului Oltchim poate fi inclusă pe lista companiilor cu management privat, alături de Hidroelectrica şi CNH

Oltchim (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

El a precizat că lista companiilor de stat cu management privat ar urma să fie stabilită în toamna acestui an.

La începutul lunii iunie, ministrul a declarat că primele companii în care se va încerca noul concept de management privat "este posibil" să fie Hidroelectrica şi Compania Naţională a Huilei, noua formă de conducere urmând să fie implementată din toamnă.

El a susţinut atunci că detaliile proiectului nu sunt stabilite, putând fi vorba chiar de trei companii pilot pentru implementarea unui management privat.

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks, a declarat, în luna mai, că principalele 30-40 de companii cu capital de stat vor avea management privat, iar Guvernul va angaja o firmă independentă de resurse umane, cunoscută pe plan internaţional, care să asigure o selecţie cât mai bună a personalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici