Oltchim trimite iar 1.000 de angajaţi în şomaj tehnic, în perioada 15-30 noiembrie

Circa 1.000 de angajaţi ai combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) vor fi trimişi iar în şomaj tehnic, în perioada 15-30 noiembrie, după ce în ultimele trei luni consecutive un număr similar de salariaţi au fost în aceeaşi situaţie, din cauza lipsei materiei prime şi a capitalului de lucru.

704 afișări
Imaginea articolului Oltchim trimite iar 1.000 de angajaţi în şomaj tehnic, în perioada 15-30 noiembrie

Oltchim trimite iar 1.000 de angajaţi în şomaj tehnic, în perioada 15-30 noiembrie (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Consiliul de Administraţie a aprobat reducerea temporară, în perioada 15-30 noiembrie, a activităţii la nivelul Oltchim, fără încetarea raporturilor de muncă", se arată într-un comunicat trimis luni Bursei de Valori (BVB) de către combinatul chimic.

Salariaţii vizaţi fac parte atât din rândul celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul activului din Râmnicu Vâlcea cât şi al celor ce-şi desfăşoară activitatea la Divizia Petrochimică din comuna Bradu, judeţul Argeş.

Pe durata suspendării contractelelor individuale de muncă, salariaţii beneficiază de o indemnizaţie de 75% din salariul de bază al fiecăruia, corespunzător locului de muncă ocupat.

Oltchim avea la sfârşitul lunii septembrie 3.470 de angajaţi.

Totodată, combinatul a anunţat că Florin Ionel, secretar general adjunct în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, a fost numit ca administrator provizoriu în locul lui Dan-Viorel Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

Florin Ionel este şi membru în Consiliul de Administraţie al Transelectrica , E.ON Energie România şi GDF Suez Energy Romania.

În luna septembrie şi octombrie o treime din angajaţii combinatului au fost în şomaj tehnic, după ce în august Oltchim şi-a redus activitatea la 30% din capacitate şi a trimis un procent similar de salariaţi în şomaj tehnic.

Oltchim este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din capital.

Potrivit celor mai recente raportări, compania germană PCC SE controlează 17,47% din acţiunile Oltchim, iar fondul de investiţii Carlson Ventures, înregistrat în Marea Britanie, deţine 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Titlurile Oltchim au fost tranzacţionate vineri la BVB la preţul de 1,515 lei pe unitate, în creştere cu 14,95%. Combinatul chimic are o capitalizare de 609,17 milioane lei (139,8 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici