OMV Petrom ar putea acorda dividende pentru 2010

Conducerea OMV Petrom (SNP) va propune acţionarilor, în adunarea generală din aprilie, acordarea de dividende pentru anul financiar 2010, după doi ani în care compania nu a împărţit câştigurile.

190 afișări
Imaginea articolului OMV Petrom ar putea acorda dividende pentru 2010

OMV Petrom ar putea acorda dividende pentru 2010 (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Compania a înregistrat anul trecut un profit net de 2,6 ori mai mare, de 2,19 miliarde lei, ca urmare a majorării preţurilor la ţiţei şi îmbunătăţirii eficienţei în activitatea de rafinare şi marketing.

"Având în vedere poziţia financiară şi rezultatele preliminare foarte bune pentru 2010, luăm în considerare alocarea de dividende pentru anul financiar 2010", a declarat directorul general executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, în raportul trimestrial al grupului.

OMV Petrom a acordat ultima oară dividende în 2008 din profitul înregistrat în anul 2007. Atunci, compania a distribuit acţionarilor suma de 1,081 miliarde lei, reprezentând 60,84% din profitul net din 2007, de 1,778 miliarde lei. Valoarea dividendelor, de câte 0,0191 lei/acţiune, a fost cea mai mare de la listarea companiei la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania este controlată în proporţie de 51% de grupul austriac de petrol şi gaze OMV. Ministerul Economiei are 20,6% din acţiunile OMV Petrom, iar Fondul Proprietatea deţine o participaţie de 20,11%, restul titlurilor fiind listate la bursă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici