OMV Petrom ar putea construi încă o termocentrală pe gaze

OMV Petrom (SNP) ar putea construi încă o termocentrală pe gaze, cu o capacitate similară cu cea a unităţii de la Brazi, a declarat, miercuri, directorul diviziei Energie şi Mediu a Institutului de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE), Carmencita Constantin.

374 afișări
Imaginea articolului OMV Petrom ar putea construi încă o termocentrală pe gaze

OMV Petrom ar putea construi încă o termocentrală pe gaze (Imagine: laszlo Raduly/Mediafax foto))

Petrom analizează o astfel de investiţie, proiectul urmând să fie realizat în cazul în care compania va găsi rezerve comerciale de gaze în Marea Neagră, a afirmat Constantin la o conferinţă pe teme energetice, fără să ofere detalii.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii OMV Petrom au afirmat că în prezent nu există o decizie privind construcţia altei termocentrale.

"Strategia companiei pentru 2015 include proiectul de construcţie a centralei de 860 de MW de la Brazi. La acest moment nu există nicio decizie de construcţie a unei alte centrale. Strategia companiei pentru 2021 este în curs de elaborare şi estimăm că va fi finalizată în acest an", a comunicat compania.

Construcţia termocentralei de la Brazi a început în 2009 şi a fost finalizată în 2011, valoarea investiţiei fiind de 500 milioane de euro, dar unitatea nu a intrat încă în exploatare.

Termocentrala are o putere instalată de 860 MW şi va acoperi 8% din producţia de electricitate la nivel naţional.

La construcţia unităţii a contribuit şi ISPE, asigurând servicii pentru una dintre companiile care au administrat proiectul - Metka, Grecia.

Compania OMV Petrom este controlată de grupul austriac de petrol şi gaze OMV şi are în concesiune mai multe perimetre în Marea Neagră. În luna februarie compania a anunţat că a făcut o descoperire semnificativă de gaze în Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici