OMV Petrom investeşte 60 de milioane de euro pentru obţinerea benzinei din GPL

Compania petrolieră OMV Petrom va investi circa 60 de milioane de euro pentru o nouă unitate ce va fi construită la Petrobrazi, bazată pe o tehnologie dezvoltată de compania franceză Axens care permite conversia componentelor gazului petrolier lichefiat în benzină, informează compania.

1207 afișări
Imaginea articolului OMV Petrom investeşte 60 de milioane de euro pentru obţinerea benzinei din GPL

OMV Petrom investeşte 60 de milioane de euro pentru obţinerea benzinei din GPL (Imagine: Facebook)

Nouă unitate va deveni complet operaţională la începutul anului 2019. “Implementarea proiectului Poli-combustibili, care foloseşte tehnologii inovatoare pentru a creşte producţia de benzină şi motorină, ne va oferi un avantaj competitiv determinat de creşterea producţiei cu valoare adăugată ridicată (produse albe) şi o structură mai flexibilă a producţiei”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de Downstream Oil.

Unitatea Poli-combustibili va permite ca o parte din producţia de componente GPL de până la 50.000 de tone să fie convertită în benzină şi distilate medii. Capacitatea totală a rafinăriei va rămâne de 4,5 milioane de tone/an.

Proiectul implică construirea a trei reactoare principale a a mai multor instalaţii. Lucrările de construcţie sunt programate să înceapă în 2017, urmând că unitatea să devină complet operaţională la începutul anului 2019.

Investiţiile la rafinăria Petrobrazi au însumat 1,2 miliarde euro în perioada 2005-2016, din care circa 600 milioane euro au fost investiţi pentru programul de modernizare care s-a desfăşurat în perioadă 2010-2014.

Cu o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual, Petrobrazi poate procesa întreagă producţie de ţiţei a OMV Petrom din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici