OPEC anunţă că cererea la nivel global va atinge niveluri record în 2021

  • Ritmul cererii de petrol la nivel global va atinge niveluri record în 2021, ajungând până la 7 milioane de barili pe zi
  • OPEC anunţă că nu a luat în calcul un alt lockdown
832 afișări
Imaginea articolului  OPEC anunţă că cererea la nivel global va atinge niveluri record în 2021

Ritmul cererii de petrol la nivel global va atinge niveluri record în 2021, ajungând până la 7 milioane de barili pe zi pe măsură ce economiile de pe întreg teritoriul planetei îşi revin din criza generată de coronavirus, însă va rămâne sub nivelurile înregistrate în 2019, a declarat Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), potrivit Reuters.

OPEC a făcut anunţul cu menţiunea că nu a luat în calcul riscuri precum creşterea tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China sau al doilea val de infecţii cu coronavirus.

„Presupunem că numărul de infecţii cu COVID-19 va fi ţinut sub control, în special în marile economii, ceea ce va alimenta recuperarea consumului privat şi a investiţiilor, fapt susţinut de măsurile masive de stimulare în contextul pandemiei”, a declarat OPEC.

Cotaţiile ţiţeiului destinat pieţei americane au ajuns la un moment dat în luna aprilie la 37 de dolari pe baril, semn că nu mai existau spaţii de stocare pentru ţiţeiul produs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici