OPERAŢIUNEA „Integrum”: Inspectorii antifraudă au sigilat peste 1.000 de depozite din complexul comercial Dragonul Roşu

Luni, 11 martie, în debutul operaţiunii „Integrum”, peste 105 de inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au sigilat 1.038 de spaţii de depozitare marfă regăsite în complexul comercial Dragonul Roşu.

2895 afișări
Imaginea articolului OPERAŢIUNEA „Integrum”: Inspectorii antifraudă au sigilat peste 1.000 de depozite din complexul comercial Dragonul Roşu

OPERAŢIUNEA „Integrum”: Inspectorii antifraudă au sigilat peste 1.000 de depozite din complexul comercial Dragonul Roşu

Acţiunea a debutat în urma monitorizării constante efectuată în ultimii ani şi a rezultatelor analizei de risc fiscal. Inspectorii antifraudă au identificat lanţuri tranzacţionale frauduloase de aprovizionare cu bunuri şi mărfuri, fără documente justificative, care se depozitează în spaţiile din Dragonul Roşu.

Conducerea actuală a Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nominalizează ca scopuri prioritare actuale destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de sporire a gradului de conformitate voluntară la declarare şi plată.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală avertizează, de asemenea, clienţii centrelor angro să se asigureze că primesc toate actele prevăzute de lege, însemnând facturi, chitanţe, documente de însoţire, pentru toate mărfurile cumpărate, deoarece monitorizarea şi controlul antifraudă vizează inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale. În cadrul investigaţiilor, sunt verificate toate etapele ciclului de comercializare, până la vânzarea către consumatorul final.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici