Operatorii telecom vor începe în SUA blocarea smartphone-urilor furate

Operatorii de telefonie mobilă din Statele Unite, precum Verizon Wireless şi AT&T, au convenit ca într-o perioadă de şase luni să înceapă blocarea smartphone-urilor raportate furate, a anunţat preşedintele Comisiei Federale pentru Comunicaţii, Julius Genachowski.

145 afișări
Imaginea articolului Operatorii telecom vor începe în SUA blocarea smartphone-urilor furate

Operatorii telecom vor începe în SUA blocarea smartphone-urilor furate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia a fost luată pentru a reduce din amploarea fenomenului furturilor de smartphone-uri, scrie Bloomberg.

Există o "epidemie" a furturilor de telefoane mobile, iar peste 40% din toate furturile din New York implică smartphone-uri şi alte dispozitive wireless.

Operatorii de telefonie mobilă care participă la acest acord, Verizon, AT&T, Sprint Nextel şi T- Mobile USA, controlează peste 90% din piaţa abonamentelor din SUA.

Acţiunea companiilor "va ajuta la descurajarea furturilor de smartphone-uri şi protejarea informaţiilor personale pe care le conţin", a declarat, într-un email, preşedintele Asociaţiei Wireless-CTIA, Steve Largent.

La nivelul SUA, s-a înregistrat o creştere a furturilor de dispozitive mobile de comunicaţii, incluzând telefoane, smartphone-uri şi tablete, în multe cazuri prin folosirea violenţei, potrivit unor date publicate de asociaţia şefilor de poliţie din cele mai mari 50 de oraşe.

"Poliţia spune că zeci de mii de smartphone-uri sunt furate în fiecare an. Dacă sunt blocate, acestea devin inutile. Motivaţia de a ameninţa, de a comite acte de violenţă pentru a le fura dispare", a afirmat congresmenul Eliot Engel în martie, la anunţarea unui proiect de lege pentru prevenirea furturilor de telefoane mobile.

Proiectul de lege al lui Engel, care nu a fost încă votat, se bazează pe folosirea seriei de identificare şi a unor baze de date naţionale, astfel încât telefonele să nu poată fi folosite în reţeaua altui operator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici