Operatorul aerian arab Etihad Airways va prelua o participaţie de 49% la compania Alitalia

Etihad Airways va prelua o participaţie de 49% la compania Alitalia, investiţia fiind cea mai mare de până acum a operatorul aerian din emiratul arab Abu Dhabi într-o companie aeriană străină, potrivit Wall Street Journal.

133 afișări
Imaginea articolului Operatorul aerian arab Etihad Airways va prelua o participaţie de 49% la compania Alitalia

Operatorul aerian arab Etihad Airways va prelua o participaţie de 49% la compania Alitalia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operatorul arab a anunţat în luna iunie că va investi în anumite condiţii în compania italiană, aflată aproape de faliment. Anunţul a încheiat mai multe luni de negocieri privind viitorul Alitalia.

Cele două companii au informat, miercuri, într-un comunicat comun, că vor finaliza tranzacţia cât mai curând posibil.

Etihad şi Alitalia nu au oferit detalii despre condiţiile şi valoarea investiţiei.

Ministrul Infrastructurii din Italia, Maurizio Lupi, a declarat mai devreme în luna iunie că Etihad vroia să investească iniţial 560 de milioane de euro, iar ulterior încă 690 de milioane de euro pe parcursul a patru ani.

Compania arabă, intenţionează şi să reducă numărul de angajaţi ai Alitalia cu 2.251, la 11.470 de persoane, a spus Lupi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici