Opinie Cristian Hostiuc: Lume, lume, am Petrom de vânzare. Ieftin şi bun. Investiţi aici! Numai acum puteţi să cumpăraţi acţiuni la cel mai profitabil monopol!

Aşteptând metroul mă uit şi pe ecranele unde rulează reclame, informaţii istorice, ştiri din sport, entertainment etc. Printre ce au mai făcut Gigi, Borcea, Steaua, Dinamo, Bianca Drăguşanu, Bote, cine a fost Rembrandt, cine s-a mai născut astăzi acum 100 de ani, aflu de câteva zile că are loc cea mai mare mare ofertă publică de vânzare de acţiuni către public din istoria Bursei şi a României.

285 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc: Lume, lume, am Petrom de vânzare. Ieftin şi bun. Investiţi aici! Numai acum puteţi să cumpăraţi acţiuni la cel mai profitabil monopol!

Cristian Hostiuc

Statul, Băsescu, guvernul Boc, Ministerul Economiei vinde 9,8% din cea mai mare companie românească, Petrom, care anul trecut, în plină recesiune, când toată economia îşi număra datoriile şi restanţele la bancă, obţinuse 520 de milioane de euro profit.

O reclamă la oferta Petrom, un anunţ de informare, cum vreţi, care rulează, mai puţin de 1 minut, şi după aceea vin ştirile din showbiz.

De o săptămână se vând/subscriu acţiuni la Petrom. Într-un anonimat total. Cu excepţia celor care sunt pe Bursă, 3.000-4.000 de investitori activi, a celor 1.000 de brokeri, a BVB, a CNVM, a celor 5 membri din comisia de privatizare, a premierului Boc, a ziariştilor care scriu despre acest subiect (o colegă îmi spunea că dacă nu ar fi lucrat la ZF să audă cum vorbim în redacţie despre acest subiect, sigur nu ar fi ştiut), a câtorva investitori de pe la Londra şi Varşovia, în rest este o linişte totală.

Citeşte continuarea articolului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici