Opinie Cristian Hostiuc: Unde sunt banii care ar fi trebuit să vină din reducerea CAS? La Guvern, la ştergerea datoriilor CFR!

Guvernul Ungureanu va şterge, va anula ca să fim precişi, datoriile CFR către stat (datorii plus penalităţi) în valoare de 3,9 miliarde de lei, circa 915 milioane de euro, iar în contul lor Ministerul Transporturilor va primi acţiuni la companie. Adică cel care a administrat CFR, Ministerul Transporturilor, nu numai că nu este scos din companie pentru proastă gestiune, dar primeşte şi mai multe acţiuni.

247 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc: Unde sunt banii care ar fi trebuit să vină din reducerea CAS? La Guvern, la ştergerea datoriilor CFR!

Opinie Cristian Hostiuc: Unde sunt banii care ar fi trebuit să vină din reducerea CAS? La Guvern, la ştergerea datoriilor CFR! (Imagine: Mediafax Foto)

CFR, cea care administrează infrastructura de cale ferată, nu este altceva decât o Grecie a României. Timp de 20 de ani a fost devalizată, spartă pe bucăţi, impărţită la toţi, pasată de la o guvernare la alta, analizată de zeci de firme de consultanţă cu specialişti plătiţi cu cel puţin 100 de euro pe oră, pentru ca în final tot să se şteargă datoriile. Dar pentru că totul trebuie să poarte un nume - i s-a spus Nicolaiciuc, celebrul director al CFR? De parcă a devalizat el singur CFR-ul?

Se anulează datoriile? Foarte bine. Dar se schimbă cu ceva situaţia? Vin alţi manageri care să schimbe lucrurile? Lângă hotărârea de guvern există şi un plan de restructurare a companiei astfel încât peste 5 ani guvernul de atunci să nu mai anuleze încă o dată datoriile făcute între timp?

Citeşte mai departe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici