Opinie Sorin Pâslaru: Dacă ar fi două ministere de finanţe în competiţie, ce repede ar mai răspunde la telefon când cad bursele!

Sfârşitul de săptămână marcat de turbulenţe pe pieţele financiare a fost o lecţie de comunicare pentru oficialii României.

83 afișări
Imaginea articolului Opinie Sorin Pâslaru: Dacă ar fi două ministere de finanţe în competiţie, ce repede ar mai răspunde la telefon când cad bursele!

Opinie Sorin Pâslaru: Dacă ar fi două ministere de finanţe în competiţie, ce repede ar mai răspunde la telefon când cad bursele!

Unii au fost "la post" şi au avut o reacţie la întrebările jurnaliştilor despre eventualul impact asupra economiei româneşti, alţii nu au putut fi contactaţi.

Cea mai interesantă este însă categoria celor care au putut fi contactaţi, dar au spus că nu este "acum momentul unei analize", cum este cazul ministrului economiei Ion Ariton.

Sigur că nu se aşteaptă nimeni la soluţii miraculoase, la declaraţii cu artificii. În general, oamenii vor doar să ştie că cineva acolo sus veghează, că este atent la ceea ce se întâmplă pe pieţele internaţionale cu potenţial impact asupra României.

De aceea, este surprinzătoare inabilitatea unora dintre oficialii statului sau a purtătorilor lor de cuvânt de a construi un mesaj credibil pentru a fi preluat de media.

În mod normal, ar fi trebuit să vină dinspre departamentele lor de comunicare declaraţii către toate mass-media înainte să fie întrebaţi despre orice eveniment de asemenea amploare.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici