Optimismul legat de Grecia urcă preţul petrolului Brent cu 2%, la peste 125 dolari/baril

Preţul petrolului Brent este în creştere cu 2%, la peste 125 de dolari pe baril, susţinut de informaţiile că programul Greciei de schimb de obligaţiuni cu creditorii privaţi decurge bine, transmite Reuters.

156 afișări
Imaginea articolului Optimismul legat de Grecia urcă preţul petrolului Brent cu 2%, la peste 125 dolari/baril

Optimismul legat de Grecia urcă preţul petrolului Brent cu 2%, la peste 125 dolari/baril (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avansul cotaţiilor este alimentat şi de tensiunile dintre Iran şi Occident, provocate de programul nuclear al autorităţilor de la Teheran.

La ora 16:48 GMT, petrolul Brent, de referinţă la Londra, era cotat în creştere cu 1,69 dolari, la 125,81 dolari pe baril, după un maxim al şedinţei de 126,34 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după 1 martie.

Preţul petrolului de referinţă pe piaţa americană este în urcare cu 68 de cenţi, la 106,84 dolari pe baril, după un vârf al şedinţei de 107,2 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului Brent este cu peste 19 dolari peste cea a ţiţeiului destinat pieţei americane, diferenţa crescând în urma informaţiilor de miercuri privind nivelul record pentru ultimele opt luni al stocurilor din SUA.

Grecia a atras o participare de peste 75% a creditorilor privaţi la programul de schimb de obligaţiuni care are rolul reducerii datoriilor de 206 miliarde de dolari către aceştia la jumătate.

Programul este o condiţie pentru furnizarea Greciei a celui de-al doilea program de susţinere financiară, de 130 de miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici