Oracle a convenit preluarea producătorului de softuri Micros Systems pentru 5,3 miliarde dolari

Oracle a convenit preluarea companiei americane Micros Systems, pentru 5,3 miliarde de dolari, în cadrul strategiei directorului general Larry Ellison de stimulare a dezvoltării companiei prin extinderea în domeniul soluţiilor informatice destinate hotelurilor şi restaurantelor.

192 afișări
Imaginea articolului Oracle a convenit preluarea producătorului de softuri Micros Systems pentru 5,3 miliarde dolari

Oracle a convenit preluarea producătorului de softuri Micros Systems pentru 5,3 miliarde dolari

Acţionarii Micros vor primi 68 de dolari pe acţiune, cu 18% mai mult comparativ cu preţul înregistrat de titluri pe 16 iunie, cu o zi înainte ca Bloomberg să relateze despre iminenţa unui acord, relatează Bloomberg

Oracle a mai fost aproape de a prelua Micros acum şase ani, dar discuţiile au eşuat în ultimul moment.

Oracle a cumpărat în ultimul deceniu aproximativ 100 de companii, dar creşterea veniturilor rezultată din preluările respective a încetinit, chiar dacă a intrat şi pe piaţa cloud-computing.

Astfel, vânzările au scăzut sau au avansat cu sub 5% în fiecare din ultimele 11 trimestre, clienţii orientându-se către companii care comercializează software bazat pe Internet.

Săptămâna trecută, Oracle a raportat pentru trimestrul patru fiscal profit şi vânzări sub aşteptările analiştilor.

"O astfel de achiziţie va fi pozitivă pentru Oracle, compania continuând să se dezvolte cu adăugarea unor active de calitate, generatoare de creştere, la preţuri rezonabile", a declarat Raimo Lenschow, analist la Barclays Capital.

Tranzacţia, cea mai mare preluare efectuată de Oracle după preluarea de 5,7 miliarde de dolari a Sun Microsystems în 2010, ar urma să fie finalizată în a doua jumătate a acestui an, au anunţat cele două companii.

Oracle a cheltuit în ultimul deceniu 50 de miliarde de dolari pentru achiziţia a circa 100 de companii. Dintre acestea, circa 20 operează în sectoare specializate, precum Phase Forward, producător de software utilizat în domeniul testelor clinice.

În anul fiscal 2013, veniturile Micros au totalizat 1,29 miliarde de dolari, iar în ultimii trei ani creşterea a fost uşor peste 10%. Pentru 2014 sunt anticipate venituri de 1,37 miliarde de dolari.

Micros avea în 2012 peste 6.300 de angajaţi, iar peste 330.000 din sistemele sale informatice sunt instalate în restaurante, moteluri, hoteluri, cazinouri şi alte locaţii în peste 180 de ţări, potrivit site-ului companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici