Orange şi Vodafone vor testa 3G în banda de frecvenţe pentru generaţia a doua

Orange România şi Vodafone România vor continua să investească în reţeaua 3G şi vor testa aceste servicii şi în banda de frecvenţe radio de 900 MHz, folosită pentru servicii de generaţia a doua, după ce ANCOM va publica o decizie în acest sens.

163 afișări
Imaginea articolului Orange şi Vodafone vor testa 3G în banda de frecvenţe pentru generaţia a doua

Orange şi Vodafone, vor testa 3G în banda de frecvenţe pentru generaţia a doua

"Avem deja pregătite două locaţii unde vom face testele respective. După ce autoritatea de reglementare va publica decizia privind armonizarea utilizării benzilor de frecvenţe radio, Orange România va începe testarea serviciilor 3G (comunicaţii din generaţia a treia - n.r.) în banda de frecvenţe de 900 MHz", a declarat, marţi, directorul de marketing al operatorului, Dorin Odiaţiu, prezent la un eveniment organizat de revista "Comunic@ţii mobile".

Prezent la eveniment, directorul de strategie comercială Vodafone România, Valentin Ştefan, a spus că operatorul este interesat să testeze servicii 3G în banda de frecvenţe de 900 MHz, fără a da însă mai multe detalii.

La rândul său, Gabrile Ioniţă, director în cadrul Cosmote România, a spus că prioritatea operatorului este integrarea operaţiunilor Telemobil şi utilizarea licenţei 3G pe care acesta din urmă o deţine.

La începutul lunii noiembrie, grupul elen Cosmote a anunţat că a finalizat preluarea acţiunilor Telemobil, operatorul reţelei de telefonie mobilă Zapp, tranzacţia ridicându-se la 61 milioane de euro pentru acţiuni şi preluarea unor datorii şi alte obligaţii financiare de 146 milioane euro.

Licenţe 3G deţin operatorii Orange România, Vodafone România, Telemobil (Zapp Mobile) şi RCS&RDS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici