Oraşul New York dă în judecată Hyundai şi Kia din cauza creşterii numărului de vehicule furate

Oraşul New York a dat marţi în judecată Hyundai Motor şi filiala sa Kia, deoarece numărul de maşini declarate furate ce au fost fabricate de companiile sud-coreene s-a dublat anul trecut din cauza lipsei dispozitivelor antifurt.

3789 afișări
Imaginea articolului Oraşul New York dă în judecată Hyundai şi Kia din cauza creşterii numărului de vehicule furate

Procesul vine după ce alte câteva oraşe mari din SUA au dat în judecată Hyundai şi Kia pentru neglijenţă şi crearea de neplăceri publice, relatează Financial Times.

New York a declarat că eşecul constructorilor auto, între 2011 şi 2022, de a instala dispozitive antifurt pe majoritatea vehiculelor, "a deschis porţile pentru furtul de vehicule, pentru crimă, pentru conducere imprudentă şi pentru daune publice".

Departamentul juridic al oraşului a declarat că furturile de Hyundai au crescut de la 12 la 104 între septembrie şi decembrie 2022, în timp ce numărul de Kia furate a escaladat de la 10 la 99.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici