Oros: România produce 4,9 milioane de hectolitri de vin pe an, fiind pe locul 6 în Uniunea Europeană

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat miercuri, în cadrul deschiderii Carrefour Corbeanca, producţia de vin pe care România a produs-o, de 4,9 milioane de hectolitri, fapt care o plasează pe locul 6 şase în Uniunea Europeană.

288 afișări
Imaginea articolului Oros: România produce 4,9 milioane de hectolitri de vin pe an, fiind pe locul 6 în Uniunea Europeană

Oros: România produce 4,9 milioane de hectolitri de vin pe an, fiind pe locul 6 în Uniunea Europeană

"Suprafaţa cultivată cu viţă de vie este de 175.000 de hectare, fiind pe locul 5 după Spania, Franţa, Italia şi Portugalia, dar, din punct de vedere al producţiei de vin, suntem pe locul 6, producând 4,9 milioane de hectolitri", a declarat ministrul, care a participat la deschiderea unui nou magazin Carrefour.

Ministrul a anunţat şi numărul producătorilor de agricultură ecologică, de 9.200 care este semnificativ mai mare faţă de numărul procesatorilor.

"Avem peste 10.000 de operatori (în agricultură ecologică n. r.). Din păcate, 9.200 dintre ei sunt producători şi doar 270 sunt procesatori. Eu mi-aş dori să crească numărul procesatorilor", a spus Adrian Oros.

Ministrul a adăugat că România exportă 48% din produsele ecologice. "De asemenea, România produce o cantitate totală de 305.000 tone de produse certificate ecologic din care consumăm 52% şi 48% exportăm, iar principalele ţări exportatoare sunt Italia, Germania şi Franţa", a explicat Oros.

Hipermarketul Carrefour Corbeanca a fost deschis, miercuri, în centrul comercial DN1 Value Centre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vin,
producţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici