OTE a vândut operatorul bulgar de telefonie mobilă Globul pentru 717 milioane de euro

Grupul elen OTE, prezent în România prin Romtelecom şi Cosmote, a finalizat vânzarea companiei Globul, al doilea mare operator de telefonie mobilă din Bulgaria, către grupul norvegian Telenor pentru 717 milioane de euro.

350 afișări
Imaginea articolului OTE a vândut operatorul bulgar de telefonie mobilă Globul pentru 717 milioane de euro

OTE a vândut operatorul bulgar de telefonie mobilă Globul pentru 717 milioane de euro (Imagine: Silviu Matei/Publimedia)

"Prin finalizarea tranzacţiei, OTE îşi reduce datoriile la mai puţin de 2 miliarde de euro sau cu mai mult de 50% comparativ cu începutul anului 2011", a declarat directorul financiar al OTE, Babis Mazarakis, într-un comunicat publicat miercuri de grup.

Tranzacţia a vizează toate acţiunile companiei Cosmo Bulgaria Mobile EAD, care funcţionează pe piaţă sub brandul Globul, şi include de asemenea lanţul de magazine Germanos Bulgaria, integrat operaţional în Globul.

La sfârşitul anului trecut, Globul avea 4,5 milioane de abonaţi. Compania a generat anul trecut venituri de 378 milioane de euro şi profit operaţional (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare-EBITDA) de 135 milioane de euro.

OTE controlează în România Romtelecom şi subsidiarele locale ale operatorului de telecomunicaţii mobile Cosmote şi retailerului Germanos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici