OTP Bank a finalizat achiziţia Millennium România şi ajunge la o cotă de piaţă de 2%

OTP Bank România, parte a grupului ungar OTP, a finalizat achiziţia Millennium Bank România, de la Banco Comercial Português, printr-o tranzacţie în valoare de 39 de milioane de euro în urma căreia îşi măreşte cota de piaţă la circa 2% şi urcă pe locul 13 în topul băncilor de pe piaţa românească.

554 afișări
Imaginea articolului OTP Bank a finalizat achiziţia Millennium România şi ajunge la o cotă de piaţă de 2%

OTP Bank a finalizat achiziţia Millennium România şi ajunge la o cotă de piaţă de 2% (Imagine: Diana Zaharia/Mediafax Foto)

"Achiziţia Millennium Bank România (...) ne apropie tot mai mult de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, acela de a ne clasa printre primele 10 bănci din România", a declarat într-un comunicat László Diósi, directorul general executiv al OTP Bank România.

Millennium Bank România are aproximativ 80.000 de clienţi şi o reţea formată din 56 de unităţi şi 58 de ATM-uri, axată pe Bucureşti. După această preluare, OTP Bank ajunge la 400.000 de clienţi şi o reţea de 140 de sucursale şi 180 de ATM-uri.

"Obiectivul nostru strategic este de a ne extinde cota de piaţă în ţările în care suntem prezenţi. România a fost întotdeauna o piaţă importantă pentru noi. De la intrarea noastră pe piaţa locală, în urmă cu peste zece ani, am crescut organic", a declarat László Wolf, deputy CEO al OTP Bank.

Odată cu finalizarea achiziţiei a 100% din titlurile Millennium, OTP Bank România va lansa procesul de integrare a operaţiunilor preluate şi se aşteaptă ca acesta să dureze un an.

Pe 30 iunie 2014, OTP Bank România a încheiat un acord pentru achiziţia subsidiarei din România a băncii portugheze Millennium bcp, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 39 milioane de euro, care include cumpărarea acţiunilor şi costurile de integrare. Suma necesară tranzacţiei provine de la OTP Bank Ungaria, printr-o majorare de capital la subsidiara din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici