OUG privind eşalonarea datoriilor restante va fi publicată luni sau marţi în Monitorul Oficial

  • Premierul Ludovic Orban spune că ordonanţa de urgenţă care prevede ca executările silite pentru restanţele fiscale să fie amânate până pe data de 25 decembrie urmează să fie publicată luni sau marţi în Monitorul Oficial.
  • Potrivit lui Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, în ultima şedinţă de Guvern a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care prevede posibilitatea eşalonării datoriilor pe care companiile şi persoanele fizice le-au acumulat în această perioadă, de la declanşarea stării de urgenţă până la starea de alertă şi prelungirea stării de alertă până în prezent.
672 afișări
Imaginea articolului OUG privind eşalonarea datoriilor restante va fi publicată luni sau marţi în Monitorul Oficial

OUG privind eşalonarea datoriilor restante va fi publicată luni sau marţi în Monitorul Oficial

„Va fi publicat în Monitorul Oficial. Noi am adoptat măsura de după 25 octombrie. (...) Se pot face cererile de reeşalonare, în termenul care a fost stabilit prin ordonanţa de urgenţă; va fi publicată astăzi sau mâine ordonanţa”, precizează Orban.

Potrivit lui Ionel Dancă, şeful Canceraliei prim-ministrului, în ultima şedinţă de Guvern a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care prevede posibilitatea eşalonării datoriilor pe care companiile şi persoanele fizice le-au acumulat în această perioadă, de la declanşarea stării de urgenţă până la starea de alertă şi prelungirea stării de alertă până în prezent.

„Aşa cum bine ştiţi, Guvernul a acordat mai multe înlesniri la plată contribuabililor în această perioadă, au fost suspendate executările silite, penalităţile. Practic, nu a fost obligat contribuabilul ca în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă să plătească sumele datorate pentru diverse activităţi economice. Această facilitate expiră la 25 octombrie şi îngrijorarea mediului de afaceri, a companiilor a fost ce se va întâmpla după 25 octombrie. (...) Important de menţionat este că în această perioadă, de la data de 25 octombrie până la data de 25 decembrie, indiferent când contribuabilul face această solicitare, face depunerea declaraţiilor fiscale către administraţiile fiscale, nu se percep dobânzi de penalizare pentru zilele de întârziere, astfel încât au posibilitatea şi răgazul ca în această perioadă să depună în funcţie de cum consideră ei mai bine declaraţiile fiscale şi să solicite un grafic de eşalonare. Deci, practic, până la 25 decembrie, în continuare contribuabilii au această înlesnire la plata datoriilor către stat, iar după 25 decembrie, sigur, în funcţie de cum a depus fiecare declaraţia fiscală, au posibilitatea unui grafic de eşalonare a datoriilor pe o perioadă de 12 luni”, a spus Ionel Dancă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici