(P) Cumpărarea unui fier de călcat: tot ce trebuie să ştii

Un fier de călcat tradiţional cu abur de înaltă performanţă este soluţia perfectă pentru călcat.

6483 afișări
Imaginea articolului (P) Cumpărarea unui fier de călcat: tot ce trebuie să ştii

(P) Cumpărarea unui fier de călcat: tot ce trebuie să ştii

Dacă nu vrei să sari direct la o staţie de călcat şi nici un fier de călcat vertical nu îţi este util, iată factorii de care ar trebui să ţii cont atunci când cumperi un fier de călcat tradiţional.

Talpa fierului

Există practic trei factori de luat în considerare care determină calitatea unei tălpi de fier de călcat. Aceasta trebuie să aibă o rezistenţă ridicată la zgârieturi. Trebuie să alunece uşor peste diferite ţesături cu cantităţi diferite de abur şi designul său ar trebui să ofere o manevrare bună.

Tălpile de aluminiu lustruit oferă proprietăţi şi distribuţie excelente a căldurii. Tălpile din oţel inoxidabil oferă o alunecare foarte bună şi o mare rezistenţă la zgârieturi.

Tălpile cu acoperiri specifice de la diferiţi producători numite SteamGlide(fiare de călcat cu aburi Philips), CeraniumGlissée (fiare de călcat Bosch), Microsteam 400 Laser Profile (fiare de călcat Rowenta), Titanium Glissee (fiare de călcat Siemens) au fost proiectate pentru a obţine o eficienţă maximă din fiecare trecere.

Merită să acorzi atenţie şi distribuţiei orificiilor şi canalelor care trebuie optimizate în talpa noului fier de calcat cu abur pentru a distribui aburul în ţesătură în cel mai eficient mod.

Cantitatea şi presiunea vaporilor

Presiunea aburului unui fier de călcat cu abur trebuie să ajungă la 4 până la 5 bari de abur continuu. Aceasta înseamnă că până şi cele mai dificil de călcat ţesături, cum ar fi pânza, se călcă uşor. Intensitatea sau cantitatea de abur trebuie să fie reglabile şi variază de la 40 la 50 de grame pe minut.

Pentru a elimina cele mai încăpăţânate cute, fierul de călcat optim cu abur trebuie să aibă un buton pentru abur suplimentar (Funcţia de pulverizare). Cu aproximativ 100 de grame pe minut de abur suplimentar, se obţin rezultate foarte bune.

Capacitatea rezervorului de apă

Cei care trebuie să calce munţi de îmbrăcăminte trebuie să ţină cont de dimensiunea rezervorului de apă.

Rezervorul de apă ar trebui să aibă o capacitate de aproximativ 300 până la 350 de mililitri pentru a evita întreruperea călcării în mod constant şi să aibă abur mult mai mult timp.

O gaură mare de umplere este un bonus, deoarece accelerează realimentarea.

Funcţia anti-calcar este importantă

Funcţia anti-calcar este extrem de importantă la un fier de călcat cu aburi, deoarece calcarul este principalul duşman al unui fier de călcat. Există mai multe sisteme de detartrare pe piaţă şi pot funcţiona în moduri diferite.

Sistemele cu baghete anticalcar care se curăţă o dată pe lună lăsând bagheta în apă cu oţet timp de 4 ore sunt deosebit de uşor de întreţinut.

Alte modele funcţionează cu tablete anti-calcar sau cu filtre. Unele fiare de călcat sunt recomandate în mod explicit pentru utilizarea apei de la robinet.

Funcţie de abur vertical

Cu funcţia de abur vertical ai posibilitatea de a călca vertical articole cum ar fi textile suspendate, precum perdelele, jachetele.

De asemenea, funcţia de calcare verticala este foarte practică pentru a da ultimul retuş pe o haină înainte de a pleca în grabă şi pentru a fi impecabil.

Există fiare speciale pentru călcat vertical precum cele utilizate în magazinele de îmbrăcăminte.

Sistem anti-picurare

Un sistem anti-picurare este important într-un fier de călcat cu aburi. Când temperatura scade, fierul nu produce abur şi acest sistem reacţionează şi închide supapa situată între rezervor şi camera de abur. În acest fel, se evită ca apa fără vaporizarea de pe bază să fie evitată şi să pătească hainele deja călcate sau mai ales atunci când calci hainele delicate la o temperatură scăzută.

Slotul pentru nasturi nu trebuie să lipsească. Este singura modalitate de a obţine un finisaj perfect pe orice îmbrăcăminte, mai ales între nasturi.

Selectarea temperaturii

Butonul pentru selectarea temperaturii pentru diferite materiale trebuie să fie cât mai clar şi mai simplu posibil. Este extrem de important ca fierul să distribuie corect temperatura pe suprafaţa talpii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici