(P) Încotro se îndreaptă piaţa materialelor de construcţii?

Piaţa materialelor de construcţii din România a cunoscut o creştere rapidă, pe măsură ce ţara construieşte mai multă infrastructură şi îşi extinde economia. Specialistii se aşteaptă ca această piaţă să crească cu o evoluţie de +8,4% în 2023, potrivit unui raport realizat de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoza. Această creştere este determinată de o serie de factori, inclusiv de creşterea sectorului construcţiilor, de creşterea cererii de locuinţe şi de creşterea investiţiilor în infrastructură.

3601 afișări
Imaginea articolului (P) Încotro se îndreaptă piaţa materialelor de construcţii?

Piaţa materialelor de construcţii – încotro se îndreaptă?

În ciuda pandemiei şi a războiului din ţările vecine, care au condus la scumpirea materialelor de construcţii, se preconizează că piaţa materialelor de construcţii va creşte cu 8,4% în 2023. Această creştere este determinată în principal de cererea tot mai mare de proiecte de construcţii noi şi de renovare, precum şi de tendinţa tot mai accentuată de a trăi în mod ecologic şi de dezvoltare durabilă.

Printre factorii cheie care determină această creştere se numără creşterea populaţiei care doreşte să locuiască în noi clădiri de apartamente şi industrializarea, împreună cu o cerere sporită de produse eficiente din punct de vedere energetic. În plus, se investeşte din ce în ce mai mult în proiecte de infrastructură şi de locuinţe, ceea ce determină creşterea cererii de materiale de construcţii.

Evoluţia pieţei odată cu tehnologizarea ei?!

Piaţa construcţiilor a cunoscut o transformare imensă în ultimii ani, pe măsură ce noile tehnologii şi paradigme s-au impus. Acest lucru a dus la o serie de schimbări în industrie, inclusiv la o atenţie sporită acordată sustenabilităţii şi eficienţei energetice.

Construcţiile au fost întotdeauna o industrie importantă, dar în ultimii ani disciplina lor a evoluat semnificativ. Cererea materialelor de construcţii a fost în creştere, pe măsură ce cumpărătorii devin tot mai informaţi cu privire la ceea ce înseamnă calitatea şi la modul în care îşi pot cheltui cel mai bine banii. Practicile inovatoare, cum ar fi livrarea produselor finite (prefabricate), devin din ce în ce mai populare, deoarece permit atât creativitatea, cât şi eficienţa în finalizarea proiectelor.

Această conştientizare sporită în rândul profesioniştilor din domeniul construcţiilor nu este exclusivă pentru constructori. Inginerii şi arhitecţii au început, de asemenea, să adopte mai des metode şi tehnologii noi, deoarece acestea îmbunătăţesc calitatea generală a proiectelor. Toate aceste schimbări au dus la o mai mare eficienţă pe şantiere, precum şi la cote mai mari de satisfacţie a clienţilor în general.

Piaţa materialelor de construcţie s-a disciplinat în ultimii ani!

În ultimii ani, consumatorii au înţeles necesitatea unei astfel de abordări în ceea ce priveşte piaţa materialelor de construcţii. Principalul produs care a beneficiat de schimbarea de mentalitate este betonul, oamenii  nu îşi mai produc singuri betonul acasă şi îl comandă gata făcut. Compania ROMCIM cunoscuta sub brandul MITLIV a înţeles acest lucru si prin propriile statii de betoane automatizate a pus la dispozitia clientilor toate clasele de betoane necesare pentru orice tip de constructie, fie industriala, fie civila. 

Brandul MILTLIV mizează pe faptul că fiecare client este important, dezvoltând astfel o ofertă complexă ce include o gama larga de produse si o serie de servicii benefice clienţilor. Va invitam sa descoperiti toata gama de produse si servicii accesand Mitliv.ro

Compania Romcim produce si comercializeaza toata gama de mortare si betoane sub franciza brandului MITLIV care monitorizeaza calitatea, promptitudinea si abordarea fata de client. Astfel clientii au gasit in Romcim un partener de incredere.

Piaţa materialelor de construcţii a fost în creştere rapidă, deoarece tot mai mulţi oameni au  renovat sau au construit case noi. Există o serie de factori care au determinat această creştere, inclusiv creşterea cheltuielilor pentru locuinţe, creşterea densităţii populaţiei in zonele urbane şi ascensiunea arhitecturii ecologice.

Aşadar, încotro se va îndrepta piaţa?

Analiştii prognozeaza cresteri insa in contextul inflatiei, crizei energetice şi a razboiului de la granita suntem rezervati in a emite prognoze.

A declarat,

Livia Doina Cioana, coproprietar Romcim

 

Cioană Liviu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici