Revelion 2020. Unde şi cum poti petrece în pandemie. Iată destinaţiile preferate de români de Anul Nou

  • În ciuda pandemiei, agenţiile de turism au avut numeroase solicitări pentru pachete turistice de sărbători
  • La fel ca şi anii trecuţi, Valea Prahovei este printre favoritele românilor în minivacanţa de sărbători
  • În 2020 au fost la mare căutare şi destinaţiile exotice
1128 afișări
Imaginea articolului Revelion 2020. Unde şi cum poti petrece în pandemie. Iată destinaţiile preferate de români de Anul Nou

Românii caută pachete turistice pentru Revelion pe Valea Prahovei, în Maldive şi în Dubai. Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că ofertele de sărbători pentru staţiunile de pe Valea Prahovei au fost şi în trecut la mare căutare, însă anul acesta românii au început să caute destinaţii exotice.

Reprezentanţii agenţiilor de turism susţin că în această iarnă au primit numeroase cereri pentru vacanţele de Revelion în ciuda crizei provocate de epidemia de COVID-19. La mare cautare rămân pensiunile de pe Valea Prahovei chiar dacă, spre deosebire de anii anteriori, nu vor mai exista celebrele concerte de la miezul nopţii.

Reprezentanţii agenţiilor de turism mai spun că anul acesta se observă o creştere a cererilor pentru zonele exotice. Deşi epidemia nu s-a încheiat, românii găsesc alternative de a sărbători revelionul, iar agenţiile de turism au oferte pentru Tanzania sau Maldive. Specialiştii mai arată că este o adevărată nebunie pe piaţă, cu două zboruri charter şi că mulţi turişti nu ţin cont de preţul unui test COVID-19. De altfel, nu toate ţările cer un astfel de test. De exemplu, Dubai şi Maldive îl cer, dar Mexic şi Zanzibar nu.

Nu doar destinaţiile exotice sunt la mare căutare. Agenţiile de turism spun că Turcia şi România sunt cele mai vândute destinaţii pentru sezonul de ski. Staţiunile montane din România sunt şi ele solicitate, mai ales în ceea ce priveşte pensiunile, apartamentele sau vilele care se pot închiria integral.

Conform statisticilor, 60% din unităţile de cazare sunt deschise de sărbători cu capacitate maximă, iar 49% oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu până la 15% preţuri mai mici decât anul trecut. Peste 35% dintre pachete oferă pensiune completă sau demipensiune cu preparate specifice sărbătorilor de iarnă, inclusiv cine festive de Revelion. Doar 4% dintre hotelieri confirmă că oferă servicii wellness.

Conform prevederilor legale, turiştii cazaţi pot mânca în restaurantul hotelului, astfel că mesele festive de revelion pot avea loc, însă petrecerile cu muzică şi dans, nu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici