Păgubiţii Astra mai pot solicita plata daunelor la Fondul de Garantare până pe 28 iulie

Clienţii Astra Asigurări care au de încasat despăgubiri de la asigurătorul aflat în faliment mai au la dispoziţie câteva zile pentru a depune cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), în condiţiile în care termenul limită de depunere este 28 iulie.

1017 afișări
Imaginea articolului Păgubiţii Astra mai pot solicita plata daunelor la Fondul de Garantare până pe 28 iulie

Păgubiţii Astra mai pot solicita plata daunelor la Fondul de Garantare până pe 28 iulie (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Păgubţii Astra au avut la dispoziţie 90 de zile de la propunţarea definitivă a falimentului de către instanţa judecătorească pentru a-şi depune cererile de daună.

FGA a înregistrat 45.847 cereri de plată până la data de 18 Iulie 2016, atât pentru cele 57.210 dosare preluate de la Astra Asigurări, cât şi pentru dosarele nou deschise de către Fond. FGA face plata des­păgu­bi­rilor numai în baza unei cereri de pla­tă.

Falimentul Astra Asigurări, com­pa­nie deţinută de omul de afaceri Dan Ada­mescu, a fost decis definitiv de Curtea de Apel Bucureşti pe 28 aprilie, adi­că la opt luni de la decizia de des­chi­derea a procedurii de insolvenţă a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Falimentul Astra a fost decis după ce procesul de majorare a capitalului cu suma de 425 de milioane de lei prin atragerea unui investitor strategic a eşuat.

La momentul deschiderii procedurii de faliment Astra Asigurări avea 2,5 milioane de poliţe şi 1,8 milioane de clienţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici