Pandemia a afectat puternic sectorul hotelier şi în 2021. Cifra de afaceri este mult mai mică în comparaţie cu 2019

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), spune că sectorul hotelier va termina anul acesta cu o scădere de doar 30% faţă de nivelul înregistrat în 2019, când a fost înregistrată o cifră de afaceri de 6,5 miliarde lei, conform datelor Registrului Comerţului.

233 afișări
Imaginea articolului Pandemia a afectat puternic sectorul hotelier şi în 2021. Cifra de afaceri este mult mai mică în comparaţie cu 2019

Cu toate că hotelierii vor încheia cu o scădere faţă de 2019, an de referinţă, poate fi observată o revenire a acestui sector, ţinând cont de faptul că în 2020 scăderea a fost de aproape 50%, adică o cifră de afaceri totală de 3,5 miliarde lei, fiind aici incluse doar unităţile hoteliere, fără alte facilităţi de cazare.

Piaţa hotelieră a avut în 2020 o cifră de afaceri de 3,5 miliarde lei, fiind aici incluse doar unităţile hoteliere, fără alte facilităţi de cazare.

Afacerile hotelierilor de pe piaţa locală au scăzut anul trecut cu aproape 50% faţă de 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici