Pandemia a schimbat pretenţiile angajaţilor. Care sunt principalele beneficii solicitate în România

  • Angajaţii români doresc un program de lucru mai flexibil, conform unui studiu EY România
  • 54% dintre respondenţi sunt temători şi nu vor să îşi schimbe job-ul
  • Beneficiile dorite la locul de muncă: program flexibil şi servicii medicale
1057 afișări
Imaginea articolului Pandemia a schimbat pretenţiile angajaţilor. Care sunt principalele beneficii solicitate în România

Un vortex al schimbărilor, aşa au simţit pandemia şi angajaţii şi angajatorii. Pretenţiile faţă de compania angajatoare s-au schimbat, spune un studiu EY România. Angajaţii vor program flexibil, beneficii extra medicale, iar abia pe locul trei sunt avantajele financiare suplimentare. De asemenea, echipament pentru munca de acasă sau programe de training au fost cerinţe des întâlnite.

Georgiana lucrează de 6 ani în IT. Job-ul actual îl are în domeniul bancar. Recunoaşte că a dus-o bine în pandemie, dar totuşi şi-ar dori mici modificări în program.  

„Nu mai avem partea aceea, de stat la cafea, de stat la poveşti. Este numai lucru şi relaxarea creierului nu mai există. Ceva hibrid ar fi ok. Să fie posibilitate de alegere. Jumătate acasă, jumătate de la birou mi s-ar părea ok”, spune Georgiana.

Cât despre beneficii, domeniul ei a fost stabil în pandemie şi s-a bucurat de ele.

„Mai spre finalul anului au început să ne ofere şi birou. Nouă deja ne decontează o sumă de bani pentru activităţile sportive. Tot în pandemie am început să merg şi la masaj. Eu mă aştept ca mai multe firme să treacă pe lucrul de acasă mai permisiv”, crede ea.

Conform studiului, 40% dintre angajaţi care au primit beneficii extra consideră că nu au fost manageriate bine de către şefi. Peste 60% dintre respondenţi au teama pierderii locului de muncă.

Dorinţe de la locul de muncă (Sursă: EY Romania)

  • 53% - program flexibil
  • 50%- dispozitive telemuncă
  • 45% programe de sprijin medicale, psihologice + training profesional 
  • 20% - bani în plus

Perspective asupra viitorului muncii (Sursa: EY Romania)

  • 53% combinaţie telemuncă + muncă de la birou 
  • 5% doar muncă de birou
  • 54% nu sunt interesaţi de job nou
  • 12% caută alt job mai stabil

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici