Pandemia de COVID-19 a schimbat clasamentul celor mai mari economii din lume. Cum arată acum topul

Pandemia a schimbat clasamentul celor mai mari economii din lume, după ce a trimis multe ţări în cele mai grave recesiuni economice din istoria recentă, scrie CNBC.

2502 afișări
Imaginea articolului Pandemia de COVID-19 a schimbat clasamentul celor mai mari economii din lume. Cum arată acum topul

Pandemia de COVID-19 a schimbat clasamentul celor mai mari economii din lume. Cum arată acum topul

Statele Unite, China, Japonia şi Germania ocupă în continuare primele patru poziţii în clasamentul celor mai mari economii, dar India, care a devenit a cincea cea mai mare economie a lumii în 2019, a coborât pe locul şase, în spatele Regatului Unit, anul trecut.

India nu va recâştiga locul cinci în clasamentul economic global până în 2023, potrivit analizei CNBC a datelor FMI.

Brazilia a trecut de pe a noua poziţie în clasament pe locul 12 anul trecut, devenind singura ţară care a ieşit din top 10.

Ţara sud-americană va rămâne în afara celor mai mari 10 economii ale lumii până cel puţin în 2026 - cea mai îndepărtată proiecţie FMI disponibilă. Brazilia a raportat al treilea cel mai mare număr de cazuri Covid şi al doilea cel mai mare număr de morţi la nivel global. Dar preşedintele Jair Bolsonaro - care a minimizat ameninţarea cu virusul - a refuzat în repetate rânduri să impună un blocaj naţional pentru a limita coronavirusul. Economia s-a contractat 4,1% anul trecut şi se estimează că va creşte cu 3,7% în 2021, potrivit FMI.

Odată cu ieşirea Braziliei, Coreea de Sud a urcat pe locul 10 şi va rămâne acolo până cel puţin în 2026.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici