Paolo Gentiloni, la Bucureşti: Economia îşi revine, vedem în continuare o creştere de 4% în 2022

Paolo Gentiloni, comisarul european pe economie, a spus, în cadrul unei vizite la Bucureşti că economia europeană şi românească îşi revine puternic după pandemie, iar creşterea economică, atât în România cât şi în UE va fi în jur de 4% în 2022.

292 afișări
Imaginea articolului Paolo Gentiloni, la Bucureşti: Economia îşi revine, vedem în continuare o creştere de 4% în 2022

„Am discutat despre impactul războiului în economie. Economia europeană îşi revine puternic şi aşteptăm, la nivel european şi în România, o creştere de aproximativ 4%”, a spus Gentiloni în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul de Finanţe, Adrian Câţu.

Comisarul european a admis însă că evoluţia economică va fi influenţată de războiul din Ucraina însă, adaugă el, dacă statele europene vor acţiona în sinergie impactul războiului va avea un efect limitat.

„Războiul va afecta această creştere. Am văzut deja un impact pe inflaţie, pe creşterea preţurilor energiei, mărfurilor alimentare şi ne putem aştepta ca aceste cifre să crească. De asemenea scade încrederea în economie în rândul consumatorilor şi investitorilor. Dar dacă acţionăm împreună vom reuşi să limităm impactul acestei crize”, a mai adăugat comisarul european.

Comisarul european Paolo Gentiloni efectuează o vizită la Bucureşti în perioada 28 – 29 martie 2022. Oficialul european se va întâlni cu Klaus Iohannis, preşedintele României, cu Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, cu Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputatilor, cu Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cu Dan Vîlceanu, ministrul fondurilor europene, precum şi cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României. În cadrul vizitei sale, comisarul va participa şi la conferinţa The Economist Romania Business & Investment Roundtable.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici