Patriciu: Preţul benzinei va ajunge la 5 lei pe litru

Preţul benzinei va ajunge la 5 lei pe litru, dacă în următoarele luni autorităţile nu vor reduce accizele şi nu vor egaliza aceste taxe pentru benzină şi motorină, potrivit preşedintelui grupului Rompetrol, Dinu Patriciu.

42 afișări
Imaginea articolului Patriciu: Preţul benzinei va ajunge la 5 lei pe litru

Patriciu: Preţul benzinei va ajunge la 5 lei pe litru (Imagine: Mediafax Foto)

"Cum am mai spus, accizele trebuie să fie egale la benzină şi motorină, pentru că una este impozitată prea mult, iar cealaltă prea puţin", a declarat Patriciu, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Arad.

El a adăugat că această măsură ar duce la o scădere a preţului carburanţilor.

"Măsura ar trebui luată în următoarele luni, altfel cu siguranţă preţul va ajunge la 5 lei pe litru. Este o aritmetică pură, nu trebuie să o dovedească Mama Omida", a spus Patriciu.

El a adăugat că producţia de petrol a României se ridică anual la 4,7 milioane tone, în timp ce consumul este de 14 milioane tone.

Potrivit omului de afaceri, o creştere de 10% a preţului materiilor prime duce la o majorare de 5% a preţului carburanţilor la pompă.

Preţul petrolului la nivel internaţional a atins în ultimele săptămâni mai multe niveluri record şi se plasa, miercuri, la circa 108 dolari pe baril.

Cotaţiile internaţionale ridicate ale petrolului influenţează şi piaţa de distribuţie a carburanţilor din România, unde preţurile au crescut semnificativ în ultimele luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici