Patronatele au înţeles diferit poziţia FMI privind deficitul bugetar

Patronatele au înţeles diferit poziţia FMI privind deficitul bugetar din 2011, preşedintele UGIR-1903, Ioan Corâci, declarând că Guvernul şi BNR ar putea negocia un deficit mai mare, în timp ce reprezentantul ACPR, Dan Matei Agathon, a afirmat că FMI a spus că nu negociază ţinta.

25 afișări
Imaginea articolului Patronatele au înţeles diferit poziţia FMI privind deficitul bugetar

Patronatele au înţeles diferit poziţia FMI privind deficitul bugetar (Imagine: Mediafax Foto)

"Am discutat despre reducerea deficitului bugetar şi aici s-a pus problema sustenabilităţii unui deficit mai mare de către Guvernul României (...) Singura chestie a fost că nu văd (cei de la FMI - n.r.) cum va fi susţinut, finanţat, un deficit mai mare, dar părerea mea sinceră este că am făcut un pas înainte şi am deschis o discuţie care va continua în mod clar", a declarat vineri Ioan Cezar Corâci, preşedintele UGIR-1903, după întâlnirea patronatelor cu delegaţia FMI.

El a adăugat că speră ca Guvernul şi Banca Naţională a României să obţină o ţintă mai mare de deficit bugetar pentru 2011, faţă de 4,4% stabilită în acordul cu FMI.

De altfel, creşterea deficitului bugetar cu până la două puncte procentuale a fost singura propunere a UGIR-1903 la întâlnire.

Pe de altă parte, Dan Matei Agathon, purtătorul de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), a declarat după discuţiile cu FMI că reprezentanţii instituţiei au transmis că ţinta de deficit nu este negociabilă.

"Ne-au spus că ţinta de deficit pentru 2011 va rămâne 4,4%, chiar mai mult că este nenegociabilă", a spus Agathon.

Reprezentanţii patronatelor din România au declarat, înainte de întâlnirea cu FMI că vor propune delegaţiei instituţiei internaţionale reducerea cotei unice la 10%, a CAS la 41%, TVA la produsele agricole de 5% şi o ţintă de deficit bugetar pentru 2011 mai mare de 4,4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici