Pensiile private vor cumula active de peste trei miliarde de euro la sfârşitul lui 2013

Activele fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) şi facultative (Pilonul III) vor atinge 13,8 miliarde de lei (circa 3,1 miliarde de euro) la finele acestui an, în creştere cu 35% faţă de decembrie 2012, potrivit estimărilor Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România.

242 afișări
Imaginea articolului Pensiile private vor cumula active de peste trei miliarde de euro la sfârşitul lui 2013

Pensiile private vor cumula active de peste trei miliarde de euro la sfârşitul lui 2013 (Imagine: Luiza Puiu/Arhiva Mediafax Foto)

Cifra exprimată în euro a luat în calcul un curs de 4,5 lei/euro, conform estimărilor Comisiei Naţionale de Prognoză.

Defalcat, fondurile de pensii private obligatorii vor însuma active de 13,02 miliarde de lei, cu 35% mai mult faţă de finele anului 2012, evoluţie susţinută şi de majorarea cotei de contribuţie de la 3,5% la 4% din veniturile brute ale salariaţilor.

Pe Pilonul III, activele fondurilor de pensii vor creşte cu 30%, la 780 milioane de lei.

La finele anului precedent, activele fondurilor de pensii au atins active totale de 10,24 miliarde de lei (2,3 miliarde de euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Pe Pilonul II, activele celor nouă fonduri de pensii obligatorii au crescut cu 50% în 2012, la 9,64 miliarde de lei (2,18 miliarde de euro).

Fondurile de pensii facultative au cumulat active de 598,9 milioane de lei (135 milioane de euro), cu 37% mai mult faţă de decembrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici