Pesta porcină africană continuă să se extindă în România. Judeţele afectate

Pesta porcină africană (PPA) evoluează în 261 de localităţi din 28 de judeţe, cu un număr de 774 de focare (dintre care 15 focare în exploataţii comerciale şi 4 focare în exploataţii de tip A), numărul focarelor active fiind în scădere faţă de precedenta actualizare a situaţiei, informează ANSVSA.

581 afișări
Imaginea articolului Pesta porcină africană continuă să se extindă în România. Judeţele afectate

Pesta porcină africană evoluează în 261 de localităţi din 28 de judeţe, cu un număr de 774 de focare

În alte 6 judeţe există doar cazuri la mistreţi. De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost eliminaţi 539.865 de porci afectaţi de boală şi există 2.346 de cazuri la mistreţi.

În anul 2018, numărul porcilor afectaţi de PPA a reprezentat 9,3% din efectivul de suine din ţara noastră, în timp ce, pentru primele zece luni ale lui 2019, procentul este de 3,7%.

În total au fost stinse 2.022 de focare.

Cele mai multe focare active se află în judeţul Brăila – 30 de focare (dintre care 3 focare în exploataţii comerciale) şi 24 de cazuri la mistreţi; judeţul Giurgiu – 242 de focare (dintre care 5 focare exploataţii comerciale şi 3 focare în exploataţii de tip A) şi 297 de cazuri la mistreţi; judeţul Teleorman – 220 de focare în gospodăriile populaţiei şi 537 de cazuri la mistreţi; judeţul Olt – 60 de focare (dintre care un focar într-o exploataţie comercială) şi 5 cazuri la misteţi;

Până la data de 26 noiembrie au fost despăgubiţi 13.682 de proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de 330.453.440 de lei.

Prezenţa virusului PPA în ţara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici