Peste 30 de crame active din România practică turismul viticol

România ocupă locul 13 în topul mondial al celor mai mari producători de vin şi locul şase în topul european, conform datelor preliminare publicate recent de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV).

Peste 30 de crame active din România practică turismul viticol (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

Numărul de crame active care produc şi vând vin îmbuteliat a ajuns la peste 140, iar dintre acestea, aproximativ un sfert pot susţine turismul viticol, arată datele crameromania.ro şi revino.ro, două platforme care promovează turismul viticol şi organizează tururi de crame şi degustări.

Restaurarea conacelor din apropierea podgoriilor şi peisajele deosebite au început să atragă tot mai mulţi turişti şi să îi ajute pe proprietarii de crame în procesul de promovare a zonelor în care aceştia cultivă viţă-de-vie, este de părere Alina Iancu, dezvoltatoarea site-ului revino.ro.

„Potenţialul de dezvoltare a acestui tip de agrement în România este unul foarte mare, motiv pentru care tot mai mulţi proprietari de crame îşi investesc resursele în amenajarea de spaţii de cazare, restaurante, săli de degustare, tururi ghidate în vie, dar şi în personal bine calificat. În acelaşi timp, cramele mici reuşesc să îşi vândă aproximativ 30% din producţie vizitatorilor care le calcă pragul.”, spune ea.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă producătorul LacertA care, în 2013, reuşea să îşi vândă prin această metodă circa 25% din producţie.

Walter Friedl spunea la acea vreme că a promovat crama în afara României, la organizaţiile de turism, dar sectorul corporate a fost punctul său forte, respectiv companiile care au investit în România.

"Turismul viticol reprezintă un factor extrem de important pentru noi. Mii de turişti vizitează crama LacertA în fiecare an. Vizitatorii vin din întreaga lume. Există mai multe proiecte hoteliere din imediata vecinătate şi ne aşteptăm ca în perioada următoare să apară cât mai multe oferte tentante din partea acestor unităţi de cazare", spunea el.

În România erau înregistrate în anul 2014 (ultimele date disponibile pe mfinante.ro) circa 200 de companii cu cod CAEN „Fabricarea vinurilor din struguri“.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
VIE ,
TURISM ,
COMENTARII
  • Ma nage rLeagu e. ro 7 mar 2016

    Best free online sci-fi game on the web! No Pay2Win! : AD2460. c o m
    ._ Castiga premiul cel mare de 75 de euro in competitia Champions League sau un trofeu real pe care il poti primi jucand in cel mai bun ma na ger de fotbal online gratuit:
    Ma nage rLeague. ro

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
CEL MAI DUR ATAC de până acum al lui Putin la adresa României. A spus-o pentru prima dată cu subiect şi predicat. ESTE O ŢINTĂ