Peste 5.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, la un miting de protest faţă de posibile reduceri de salarii

Peste 5.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia au participat, joi, la un miting de protest în centrul municipiului Târgu Jiu, organizat de mai multe asociaţii sindicale din cadrul producătorului de energie, în contextul unor posibile reduceri de salarii şi de personal.

271 afișări
Imaginea articolului Peste 5.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, la un miting de protest faţă de posibile reduceri de salarii

Peste 5.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, la un miting de protest faţă de posibile reduceri de salarii (Imagine: Diana Bogdan/Mediafax Foto)

Conform vicepreşedintelui Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, la acţiunea de protest au participat angajaţi de la toate subunităţile din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dar şi lideri sindicali din alte zone ale ţării, care au vrut să-şi manifeste solidaritatea cu protestatarii.

Astfel, Liderul Federaţiei Univers, Adolf Mureşan, dar şi preşedintele Sindicatului Muntele, din Valea Jiului, Petre Nica, au fost printre cei care s-au adresat mulţimii strânse în faţa Prefecturii Gorj, clădire în care îşi are biroul de parlamentar şi deputatul Victor Ponta.

Participanţii la miting au cerut demisia Guvernului şi l-au huiduit pe Victor Ponta, scandând "Ponta-i mitoman, n-are sânge de oltean”.

Sindicaliştii au solicitat însă în repetate rânduri demisia conducerii CE Oltenia, în special a managerului privat Laurenţiu Ciurel, precum şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Sindicatele şi-au scos membrii în stradă la o săptămână după organizarea unui protest similar, însă la care au luat parte doar aproximativ 700 de membri, minerii şi energeticienii fiind nemulţumiţi de faptul că administraţia intenţionează să reducă salariile şi să facă disponibilizări de personal, lucru pe care organizaţiile sindicale nu îl acceptă.

Acţiunea de protest a sindicatelor a fost supravegheată de reprezentaţi ai Jandarmeriei Gorj, mitingul din centrul municipiului Târgu Jiu desfăşurându-se fără incidente, a mai menţionat liderul sindical Dumitru Pârvulescu.

Acesta a precizat că, în caz de eşec în negocierile cu administraţia, un nou miting de aceeaşi amploare va fi organizat joia viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici