Peste 50% din smartphone-urile vândute în trimestrul al treilea au sistemul Android

Peste 50% dintre aparatele smartphone comercializate în trimestrul al treilea la nivel mondial sunt dotate cu sistemul de operare Android al Google, ca urmare a interesului mare al cumpărătorilor pentru telefoanele fabricate de Samsung Electronics.

196 afișări
Imaginea articolului Peste 50% din smartphone-urile vândute în trimestrul al treilea au sistemul Android

Peste 50% din smartphone-urile vândute în trimestrul al treilea au sistemul Android (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Astfel, 52,5% dintre smartphone-urile vândute au fost cu sistemul Android, de peste două ori mai multe comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor companiei de cercetare a pieţei Gartner, informează Bloomberg.

Chiar dacă unii cumpărători şi-au amânat achiziţiile în aşteptarea noului iPhone 4S al Apple, volumul vânzărilor de aparate smartphone a crescut cu 42%, în scădere de la 74% în trimestrul al doilea.

"Sistemul Android a beneficiat de ofertele avantajoase de pe piaţă, de concurenţa scăzută şi de absenţa unor noi produse atractive, cu sisteme de operare alternative", a declarat Roberta Cozza, analist la divizia europeană a gartner din Egham, Anglia.

Ponderea aparatelor smartphone în totalul vânzărilor de telefoane mobile a crescut cu un punct procentual, la 26%.

Samsung, producătorul gamei de telefoane Galaxy cu sistem Android, a devenit pentru prima oară cel mai mare furnizor de smartphone.

Piaţa mondială a telefoanelor mobile a crescut cu 5,6% în trimestrul al treilea, la 440,5 milioane de aparate, potrivit Gartner. Cu un an în urmă, avansul a fost de 35%, iar în trimestrul al doilea de 16,5%.

Nokia a rămas pe primul loc în topul producătorilor de telefoane mobile, cu o cotă de piaţă de 23,9%, în creştere de la 22,8% în trimestrul al doilea.

Între primii cinci mari producători de telefoane mobile se mai află Samsung, LG Electronics, Apple şi ZTE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici