Petre Daea: Auditul Comisiei Europene privind pesta porcină africană este o procedură normală

Sesiunea de audit realizată de Comisia Europeană (CE), în perioada 17-25 octombrie, pentru a urmări evoluţia pestei porcine africane (PPA), reprezintă o procedură normală, iar, după finalizarea controalelor, vor fi făcute publice rezultatele, a afirmat, joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

142 afișări
Imaginea articolului Petre Daea: Auditul Comisiei Europene privind pesta porcină africană este o procedură normală

Petre Daea: Auditul Comisiei Europene privind pesta porcină africană este o procedură normală

„Este o procedură normală, sunt controale de rutină. (...) Vor fi făcute publice aceste concluzii, dar spuneam că este un control de rutină, să nu vă aşteptaţi că vine în urma acestui control ştiu eu ce (n.r. - rezultat). Este o măsură tehnică, văd despre ce este vorba, iau situaţia concretă din România. Şi pentru dumnealor şi pentru noi cei de aici sunt multe semne de întrebare”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, după conferinţa cu tema „Potenţial şi realitate în Agro-Economia rurală”, organizată de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

Referitor la anunţul CE care se declara îngrijorată de evoluţia pestei porcine africane de pe teritoriul României, oficialul MADR a precizat că şi el are aceleaşi îngrijorări, dar, pe de altă parte, îl alertează şi situaţia din ţările vecine, precum Ungaria, Ucraina sau Bulgaria. „Este o îngrijorare generală, este o luptă grea cu acest virus şi s-a internaţionalizat lupta”, a adăugat ministrul.

„Colaborăm, pentru că aţi văzut ce spunea domnul comisar (n.r - Vytenis Andriukaitis), că este cu noi, face parte din această echipă de lucru, la nivelul ţării şi la nivelul Uniunii Europene, pentru că este o problemă a noastră, a Uniunii Europene, o gestionăm împreună, o rezolvăm împreună, o prezentăm împreună, într-un cuvânt suntem aici, la faţa locului, toţi”, a susţinut Daea.

În urmă cu câteva zile, Anca Păduraru, purtător de cuvânt pe domeniile Sănătate, Siguranţa Alimentaţiei şi proiecte specifice legate de Uniunea Energetică în cadrul CE, a declarat, pentru MEDIAFAX, că reprezetanţii Comisiei Europene sunt tot mai interesaţi de evoluţia pestei porcine africane (PPA) în România, iar, în octombrie, va realiza un audit pentru a vedea dacă autorităţile române au luat măsurile corecte pentru prevenirea şi eradicarea virsului pestei porcine africane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici